Teslina bista na prostoru Hidroelektrane u Vučju

Exif_JPEG_420

LESKOVAC – VUČJE

Obeležavajući 165. godišnjicu rođenja Nikole Tesle, Udruženje „Teslin toranj u Srbiji“ je na prostoru Hidroelektrane na Vučjanki postavilo bistu ovog naučnika i maketu TesliNog tornja, kao dar predsednika, Dušana Sinadinovića.

„Naša želja je da i brojne druge eksponate koje posedujemo, između kojih su Teslin transformator, trafo, Teslino jaje, možemo da prezentujemo, a ne da se oni nalaze u našim kućama. Nismo do sada uspeli da izdejstvujemo prostor u koji bismo ne samo čuvali uspomenu na slavnog naučnika, već i za edukaciju budućih generacija. Zato apelujem na sugrađane, ljude uma i srca otvorenog za nauku, da nam ustupe prostor, ako ga imaju“ “ reči su potpredsednika udruženja Slobodana Đorđevića. On veruje da bi u prostoru veličine nekih 200-300 kvadrata mogao da bude izložbeni prostor, ali i da se tamo okupljaju najmlađi, uče o Tesli, razvijaju ljubav prema nauci i čuvaju uspomenu na ovog velikog čoveka.

Povodom Nacionalnog dana nauke, ovo udruženje je organizovalo i razna predavanja i izložbe po Srbiji, kao i dodelu priznanja najmlađima koji su učestvovali na literarnom konkursu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare