Terastil počinje proizvodnju sendvič panela sa kamenom vunom

LESKOVAC

Kompanija ”TeraSteel ”Srbija, uspešno je završila prvu poslovnu godinu u Leskovcu i zato će nastaviti da i dalje širi proizvodnju i zapošljava nove radnike, rečeno je danas na press konferenciji.

“Veoma smo srećni što danas, na godišnjicu poslovanja u Srbiji, pokrećemo novu investiciju, vrednu preko šest miliona evra. Osim toga, uložili smo energiju, resurse, znanje i kapacitete, a naše mogućnosti povezivanja na tržištu, čine nas jednom od najfleksibilnijih kompanija na Balkanu” , istakao je na press konferenciji ,generalni direktor Kompanije ”TerraSteel”, Kozmin Patroiu.

“Iz našeg pogona u Rumuniji, izvozimo blizu 50 procenata proizvoda, dok smo, od ukupne količine sendvič panela, pocinkovanih profila i čeličnih okova, proizvedene u prvoj godini rada u Leskovcu, izvezli 70 posto. Poslujući u Srbiji, ovde plaćamo porez i ostale obaveze prema državi i lokalnoj  zajednici, doprinoseći tako naporima Vlade i grada Leskovca da obezbedi bolji život svojim gradjanima” dodao je on.

 

“Dolazak ”TeraSteel-a” u Leskovac je nagovestio , a uspešna godina za ovom kompanijom, dokazala da je naš grad dobro mesto za ulaganje. Stoga raduje činjenica da je rukovodstvo donelo odluku da proširi proizvodnju i uposli nove radnike”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Dobijam informaciju da će, sa proširenjem proizvodnje biti novozaposleno još 1o ljudi, što je vrlo dobro, jer svako radno mesto nam puno znači. Dobro poslovanje i dobri rezultati znače i da će se, u perspektivi, kompanija dodatno širiti, što je odlična vest za ljude koji sebe vide u ovim proizvodnim pogonima. Lokalna samouprava je prilkom dolaska ”TeraSteela” pružila neophodnu podršku, a tako će biti i nadalje, jer su naši rumunski prijatelji potvrdili da su ozbiljni i profesionalni”, dodao je on.

”TeraSteel”će, pored sendvič panela od poliuretana, iste proizvode izradjivati i sa kamenom vunom, jer se ovaj gradjevinski materijal, koji ima termoizolaciono svojstvo, apsorbuje zvuk i otporan je na požar, sve više traži, najavio je komercijalni direktor , Aleksandar Petrov:

” Pre godinu dana, izvozili smo u tri zemlje: Bugarsku, Makedoniju i Rumuniju, a danas je na tom spisku još šest zemalja: Madjarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Nemačka i Albanija. Tokom 2017./2018. Godine, proizvedeno je preko milion kvadratnih metara panela i više od 1oo.ooo dužnih metara samonosećih pokrivača od trapezoidno profilisanog lima. Ukupna vrednost proizvodnje premašila je 13 miliona evra.

U pogonu ”TeraSteel-a” u Leskovcu, trenutno je zaposleno 60 ljudi.

Radi se u tri smene, kako bi se obezbedio kaapacitet za izvoz u devet zemalja.

Trenutno se, kako je rečeno na konferenciji za novinare, radi na razvoju poslovanja i ispunjavanju svih ekoloških, tehničkih i komercijalnih standarda.

U narednoj godini, planira se proizvodnja 1,6 miliona kvadratnih metara panela od poliuretana i mineralne vune.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x