Teniski savez Srbije: Farsa je završena

BEOGRAD

Teniski savez Srbije (TSS) ocenio je danas da je odlukom Federalnog suda u Australiji u vezi sa Novakom Đokovićem farsa završena i da TSS izražava svoje ogromno razočarenje takvom odlukom, jer je politika ovoga puta pobedila sport.

“Najbolji svetski teniser Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učešće na turniru, što je potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Međutim, usled političkih pritisaka, viza mu je onemogućena po osnovu ‘javnog interesa'”, naveo je TSS.

Takvom odlukom “jedino je svet ostao uskraćen da gleda Novakovu borbu za deseti Australijan open i dvadeset prvu gren slem titulu”, ocenio je TSS.

Mešanje politike u sport otvorilo je mnogo gorućih pitanja, smatra TSS i pita “kakvu poruku šalje Australija, kao dvostruki organizator Olimpijskih igara, za treće domaćinstvo” 2032. godine.

“Da za najboljeg svetskog tenisera ne važi sveto olimpijsko pravilo – važno je učestvovati? Izostanak reakcija tokom čitavog slučaja od strane Asocijacije teniskih profesionalaca, Svetske teniske federacije i vodećih sportskih svetskih institucija, nameće pitanje da li će ovo od sada da bude šablon ponašanja organizatora velikih sportskih priredbi”, zaključio je TSS.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare