Teniski savez donirao novac za ogrev za naugroženije invalide

NIŠ

Teniski savez Srbije  donirao je novac u iznosu od 200.000 dinara niškom Crvenom krstu. Ovim novcem kupiće se drva za ogrev najsiromašnikim invalidima u seoskim područjima.

“Znamo da ova pomoć nije dovoljna, ali je u skladu sa našim mogućnostima. Tenis je sport sa dugom tradicijom u Srbiji, ali je Crveni krst jedna od najstarijih institucija u našoj zemlji. Osnovan je 1876. godine, što Srbiju čini jednu od 15 zemalja osnivača ove humanitarne organizacije. Za nas je velika čast da pomognemo, jer su humanost, dobrovoljnost i podrška drugima u nevolji, osobine koje treba poštovati. rekao je Mirko Petrović, predsednik Teniskog saveza Srbije.

Teniskom Savezu zahvalila se sekretar Sanja Stojanović

“Mi smo u proteklih mesec i po dana imali akciju podele paketa najugroženijem stanovništvu, prvenstveno se misli na kategoriju osoba sa invaliditetom na seoskom području. Neposredan uvid i oblizak tih ljudi stvorio je utisak da pored paketa hrane koji su dobili, ogrev im je najpotrebniji u ovim zimskim uslovima. Na osnovu akcija koje smo radili, Teniski savez je prepoznao naš cilj i želeo da pomogne onoliko-koliko je u njihovoj moći, obratili su se Crvenom krstu i nadamo se da će ti korisnici dobiti osnovna sredstva u ovim prilikama, a to je ogrev. Ugroženih je dosta, ovom prilikom biće obuhvaćeno od 20 do 40 porodica kojima će biti pružena pomoć” – rekla je Sanja Stojanović, sekretar Crvenog krsta u Nišu.

Akcija pomoći najsiromašnijim invalidima na seoskim područjima počela je septembra, prošle godine, a do sada im je podeljeno 258 paketa hrane, kažu iz Crvenog krsta. Pored ogreva, potrebna im je i higijena, jer žive u lošim uslovima, koji su ispod ljudskog dostojanstva, apeluju iz ove organizacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare