“Telekom” ulaže u svoje poslove u Leskovcu

LESKOVAC

U Leskovcu je u toku postavljanje mreže optičkih kablova. Kompanije „Telekom Srbija“ i „Huawei“ su završili radove još prošle godine u naselju Rade Žunić, Gornje Stopanje, Donje Sinkovce, Bratmilovce, Mrštane, Donje Krajince i Kumarevo. Trenutno su u toku radovi u Vaskovom i Radnilčkom naselju, na Hisaru i naselju Dubočica, kao i u ulici Žikice Jovanovića Španca, koje je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predstavnicima komšanija MTS i Huawei.

Sem ulaganja u sopstveni biznis Telekoma, danas nije rečeno da li će gradjani imati neke posebne olakšice .

„Leskovac je prvi grad u jugoistočnoj Srbiji i među prvima u regionu u kome će biti psotavljeni optički kablovi preko kojih će svi korisnici moći da dobiju brzi internet i savremenu televiziju. Ukupna ulaganja su 600 miliona dinara ili 5 miliona evra. Ovaj projekat je značajan, jer pristup interenetu, brzi protok informacija u današnjem svetu ima veliku ulogu. Tehnologija danas uslovljava razvoj poslovanja brojnih institucija, privednih subjekata i škola u svih segmenata dzuštva. Uloga interenta je postala još važnija u vreme epidemije kada je veliki broj zaposlenih radio od kuće. Upravo iz tog razloga je lokalna samouprava uradila sve da se omogući što lakša i efikasnija implenetacija ovog projekta“ rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Slobodan Ristić u ime kompanije „Huawei“ je naglasio da razvoj optičke mreže postaje jedan ozbiljan privredni zamajac.

„Nivo investicija je veliki, a važno je napomenuti da veliki deo sredstava ostaje u lokalu. Radove i veliki deo materijal nabavljamo u lokalu, što je dobro za privredni razvoj. Pored koristi koje će imati stanovništvo, bitno je reći da će privreda imati veliku korist od razvoja optičke infrastrutkure. Danas investitori koji dolaze pitaju i za postojanje „optike“ i to predstavlja jednu od prekretnice za razvoj privrede.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare