Tanja Stanković iz Donjeg Sinkovca hiljaditi davalac krvi

LESKOVAC

Crveni krst Leskovac je , u sklopu obeležavanja Nacionalnog dana davalaca krvi hiljaditom davaocu krvi u ovoj godini u znak zahvalnosti uručio prigodan poklon – vaučer za kupovinu u poznatom lancu knjižara.

Hiljaditi davalac ove godine je Tanja Stanković iz Donjeg Sinkovca.

Za nepuhih pet meseci ove godine Crveni krst Leskovac beleži rast potencijalnih davaoca od preko 25% i preko 22% više prikupljenih jedinica krvi u odnosu na prvih pet meseci prethodne godine. Posebno nas raduje rast od preko 40% prvih davanja u odnosu na isti period prošle godine, kao i veliki broj davaoca koji ispunjavaju kriterijume za dodelu priznanja za jubilana davanja krvi, a koji će im biti uručena na Svetski dan davalaca krvi 14. juna u sklopu svečanosti koju tradicionalno podržava i grad Leskovac, saopšteno je iz Crvenog krsta.

“Hvala našim najhumanijim sugrađankama i sugrađanima što svojim humanim gestom spašavaju živote naših sunarodnica i sunarodnika kojima je ova pomoć neophodna.

Istovremeno pozivamo sve zdrave sugrađanke i sugrađane starosti od 18 do 65 godina da se priključe ovoj humanoj akciji. Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi održavaju se svakog četvrtka u prostorijama Crvenog krsta u ulici Ratka Pavlovića br. 1 (zgrada Starog ureda) u periodu od 09 do 15 časova”, poručuju iz leskovačkog Crvenog krsta. (kraj) KC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare