Tamara i Bogdan pešače od Niša do Beograda za NURDOR

NIŠ

                  Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, mlada advokatica i turistički vodič, volonteri NURDOR-a,  krenuli su jutros iz Niša u novo humanitarno pešačenje od Niša do Beograda u okviru akcije „Pruži korak“. Cilj pešačenja je isti kao i pre dve godine, prikupljanje sredstava za NURDOR i izgradnju nove roditeljke kuće u Beogradu.

                  Postavili su sebi još jedan novi cilj, da sada prikupe duplo više u odnosu na prvu akciju kada su za hemato-onkološko odeljenje u Nišu prikupili tri miliona dinara. I u novu akciju su simbolično krenuli upravi ispred zgrade ove klinike, a ispratili su ih novinari i lekari ove klinike koji brinu o deci koja se bore sa najopakijom bolesti i koji dane i dane provode na ovaj klinici. U tome i jeste veliki značaj izgradnje nove roditeljske kuće u Beogradu koja će omogućiti roditeljima ove dece i samoj deci da opuštenije provedu vreme kada su na terapijama. “Čaka nas 256 kilometara dugog pešačenja do Beograda. Pre dve godine smo pešačili u suprotnom smeru od Beograda do Niša za ovu  zgradu ispred koje danas stojimo i ispred koje krećemo u našu drugu akciju”, kaže Tamara Klarić, volonter u NURDOR-u. “Cilj nam je da na ovaj način prikupimo novac za izgradnju nove roditeljske kuće za decu obolelu od raka u Beogradu”.Oni ni jednog trenutka ne razmišljaju o tome šta ih sve može sačekati na tom putu, a još manje o tome da zastanu, da se umore, da odustanu. Kažu da ništa, ni vetar, ni kiša, ni hladnoća, ne mogu da ih spreče da dođu do svog cilja. “Motivacija je toliko velika da ni jednog trenutka ne pomišljamo da možemo da odustanemo”, dodaje Tamara. “Naša je želja da svi zajedno uspemo u ovome i telo jednostavno prati ono što smo zamislili. Fizički za nas ovo nije veliki napor niti izazov”. Na putu dugom 256 kilometara Tamaru i Bogdana očekuju “stari” prijatelji sa kojima su sreli u vreme prve akcije. “To su prijatelji NURDOR-a, porodice čija su se deca lečila i koji su prošli kroz NURDOR, a dobro došli smo i kod volontera ovog udruženja kod kojih ćemo spavati”, dodaje Tamara. “Znamo šta nas  čeka, znamo da će nam biti divno i jedva čekamo da razmenimo energiju sa svim tim ljudima”.

                        Bogdan poziva sve građane da se pridruže preko aplikacije. “Aplikacija koju smo osmislili zove se Pruži korak i građani je mogu instalirati na svoje mobilne telefone. Ona funkcioniše po principu pedometra. Broji pređene korake i po formuli po kojoj jedan kilometer ima vrednost sto dinara prikuplja podatke o pređenim koracima, metrima i kilometrima koje građani prepešače, a društveno odgovorne kompanije, mala i srednja preduzeća će taj novac  donirati NURDOR-u”, objašnjava Bogdan. To je jedan od načina da se prikupi novac, a drugi je da građani preko aktivnog humanitarnog SMS broja koji glasi 1150 pošalju poruku sadržaja “1” i na taj način se donira stotinu dinara.

“To su dva vrlo delotvorna načina kako možemo svi da se pridružimo akciji i da učinimo nešto za našu decu. Roditeljska kuća u Beogradu je jako važna  jer to nije kuća samo za decu iz Beograda, već iz cele Srbije koja dolaze da se leče u Beograd i ovo se tiče svih nas”.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x