Tadić u Vranju : Učinićemo sve da popravimo stvari i da ne gradimo politiku na lažinim obećanjima

rbt

VRANJE

Jug i Vranje su strateški veoma važni za Srbiju i zbog toga stanovništvo ovde mora da bude zadržano na svaki održiv način, izjavio je, u sredu, u Vranju Boris Tadić, lider SDS-a i nosilac liste „Ajmo ljudi“ za predstojeće parlamentarne izbore.

„Mi smo činili velike napore u vreme dok smo upravljali zemljom da dovodimo strane investiore. Jedan od njih jeste i „Geoks“ u Vranju. I to je na kraju veoma tužna priča.

Moram samo da kažem da nismo mi pregovarali o ugovoru sa „Geoksom“, već sam ja u ime države razgovarao sa njihovim predstavnicma da dođu u Vranje. Ali, ugovor koji je sklopljen je stvarno katastrofalan i jedan je od najgorih koje sam video. Ne samo zbog načina na koji je subvencionisan dolazak „Geoksa“ u Srbiju već i načina na koji je toj kompaniji predata imovina. I sad grad Vranje i država moraju ponovo da pregovaraju da se ta imovina vrati“, rekao je Tadić.

„Učinićemo sve da popravimo stvari i da ne gradimo politiku na lažinim obećanjima kao što to radi napredna stranka koja je zaposlila smo 350 ljudi nakon otpuštanja 1.200 radnika iz „Geoksa“. Naša politika će biti drugačija i zato smo je oslonili na program „Dogovor sa narodom“, koji je prezentovao naš budući premijer Goran Radosavljević.

rbt

On je govorio i o pravima trudnica i vantelesnoj oplodnji.

„Moramo mnogo da učinimo za žene koje žele da rađaju decu i da trudnice u našoj zemlji u takvim okolnostima ne gube posao, ako se već borimo protiv negativne stope priraštaja. To je jedan od najvećih problema sa kojima se Srbija suočava, rekao je Tadić.

On je naveo primer jedne mlade žene koja je ostala bez posla u JP „Novi dom u Vranju, kada je bila trudna, i zamolio da se nepravda ispravi.

O tome smo se založili u našem programu i da čitav problem veštačke oplodnje bude rešen, da svaka žena koja to želi ima besplatnu veštačku oplodnju u Srbiji, jer demokrafsko pitanje je najkomleksnije pitanje sa kojim se Srbije suočava“.

Poručio je na kraju da 3. aprila građani glasaju za parlamentarnu  listu „Ajmo ljudi“, pod rednim brojem 14, i izrazio nadu da će politička opcija koju vodi ponovo dobiti mandat da upravlja Srbijom.

Tadić je tokom boravka u Vranju obišao Muzej kuću Borisava Stankovića i prošetao užim centrom grada, kako bi se susreo i razgovarao sa građanima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare