Tači petnaestak minuta na jezeru Gazivode a u Prištini protesti

ZUBIN POTOK

Kosovski predsednik Hašim Tači boravio je oko petnaestak minuta kod brane na jezeru Gazivode, odakle je potom otišao u pratnji kosovske policije, javljaju očevidci.

Tači je u tih petnaestak minuta, izgleda, stigao da se “provoza čamcem po jezeru”, uživa u prirodnim lepotama koje, kaže, “voli da obilazi”, razgovara sa neimenovanim “lokalnim Srbima” i sa njima “popije kafu”.

Dakle , pripadnici specijalne jedinice ROSU, naoružani i sa fantomkama su  opkolili objekat Centra za sport i kulturu i Crvenog krsta na jezeru Gazivode, srpski zvaničnici navode da su i hapsili radnike, digla se celopopodnevna frka po medijima , direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić rekao da je” predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije – policiju i vojsku”, Tači  u petnastak minuta smestio vožnju, emocije, razgledanje, razgovor, pijenje kafe.

A u Prištini mu skoro u isto vreme opoziciono “Samoopredeljenje” organizovalo proteste protiv njega i za “celovito Kosovo”.

A posle se podiglke i barikade i KFOR.

Oni (KFOR)  ko srpska policija, sačekaju da se stvar završi pa onda dodju da izvrše uvidjaj.

 

Ljiljana Stojanović

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare