Tači i Krasnići sutra pred Specijalnim sudom, Đukanović kao mogući svedok

PRIŠTINA-HAG

Bivši kosovski predsednik Hašim Tači i nekadašni portparol OVK Jakup Krasnići, sutra će se pojaviti pred Specijalnim sudom, a kako je za Kosovo Onlajn rekao direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije Zijad Bećirović, uskoro bi put Haga mogao i aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, i to kao krunski svedok.

„Sasvim sigurno, najzanimljivije i najkorisnije će biti svedočenje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji može svedočiti kao krunski svedok o ličnim vezama sa Hašimom Tačijem i drugima“, rekao je Bećirović i dodao da je predsednik Crne Gore učestvovao u donošenju odluke o slanju vojnih i policijskih snaga na Kosovo.

„Đukanović je ostao jedini živi svedok, koji može autentično svedočiti o dešavanjima na Kosovu i regionu“, rekao je Bećirović.

On je procenio da će procesi u Hagu trajati godinama i da će optuženi uglavnom braniti sa slobode zbog dobrovoljne predaje.

„Ali, imajući u vidu pritiske na svedoke tužilaštva i iskustva sa Međunarodnog krivičnog suda za počinjene ratne zločine na području bivše Jugoslaviju, ukupni procesi, ipak, mogu poprimiti drugačiji tok“, rekao je Bećirović.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare