SZS: Traže krivićnu odgovornost za školu “Josif Kostić”, ne samo političku

LESKOVAC

Na konferenciji za medije održanoj ispred Osnovne škole „Josif Kostić“ pripadnici koalicije „Savez za Leskovac“ zatražili su i krivičnu, a ne samo političku odgovornost zbog stalnog prolongiranja završetka radova.

Igor Jovanović iz Dveri ocenio je da jeova škola simbol nesposobnosti i bahatosti vlasti koja već sedam godine gura Leskovac u provaliju.

„Na žalost, deca su najviše oštećena u ovoj priči. Rekonstrukcija je krenula u decembru 2017. godine i do danas nije završena. Na raznim konferencijama za medije vlast je isticala kako rekonstrukcija teče po planu, ali se već u januaru 2018, znalo da će rok biti probijen. Jula 2018. rok za završetak radova je prebačen za 2019. godinu, pa je u novembru 2018. preciziran kao krajnji rok maj 2019. godine. U februaru 2019. je rečeno da je rok septembar 2019. Sada je novembar, bliži se decembar, a škola je i dalje, ali nema đaka u njoj. I opet nova obećanja, novi rok od sto dana i obećanje da će đaci krenuti u školu u drugom polugodištu. Podsetio bih i na izjavu Marka Blagojevića, direktora Kancelarije za javna ulaganja, koji je rekao da je Grad Leskovac odgovoran za loš projekat rekonstrukcije OŠ „Josif Kostić“.“

Saša Stojanović (DS) je naglasio da Leskovčani već ovu školu nazivaju Skadar na Veternici.

„Od početnih 70 miliona dinara, ulaganja u ovu školu su preko noći porasla za još 60 miliona, tako da će renoviranje ove škole koštati više od milion evra, a od tih para mogle da se naprave tri potpuno nove škole. Međutim, ono šta najviše zanima građane Leskovca jeste odgovornost, jer za ovoliku proneveru neko treba i da odgovara. Tražimo od nadležnog tužilaštva, gradskog pravobranioca i republičkog pravobranioca da rade svoj posao i obaveste nas kolika je odgovornost Gorana Cvetanovića, koliko je kriv načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović i ima li krivice direktora škole, Ilije Đorđevića. Ovo ne može da se završi samo tako što će neko da prihvati političku odgovornost za jdenu od najvećih pljački u istoriji Leskovca. Očigledno je da će svaka nova vlast imati prvi zadatak da ispita sve zloupotrebe oko renoviranja ove škole i natera one koji su uzeli ono šta im ne pripada da to isto vrate građanima Leskovca, u ime maltretirane dece i poniženih roditelja i nastavnika!“

Ljubiša Mladenović iz Narodne stranke je dodao i da se sličan problem dešava i sa rekonstrukcijom vrtića „Bambi“, gde su radovi trebali da budu završeni 5. septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare