Svi za jednog jedan za sve: Vernici, poste i krste se u trgovinama

LESKOVAC

Nižu se praznici jedan za drugim. Kao pravi vernici, poštujemo sve običaje: postimo, odlazimo u crkvu, palimo sveće i drugo. Ipak, najviše se krstimo. I to, ne samo zbog običaja, već i zbog svega što se svakodnevno dešava u ovoj nesrećnoj zemlji. Kao na primer zbog sastava nove vlade, zbog obrazloženja šefa države, bez dana radnog staža, zašto ne treba da skraćujemo radno vreme, zbog povećanja indeksa sreće, s jedne i broja samoubistava, s druge strane i zbog krava, kao glavnih krivaca za promenu klime.

Posle verskih objekata, najviše se krstimo u prodavnicama, dok nam “ekonomski tigar” reži ispred svakog artikla. Ali “zlatno doba” nam je omogućilo i da nešto uštedimo, makar i teoretski i to putem akcijske prodaje. 

59,89, 99,99, 61,49 din. – sve izraženo i u parama. Prilikom plaćanja, ne pravimo problem ili uopšte ne primetimo, da nam nije vraćen tačan kusur. Nije ni važno, jer smo kupili jevtinije. A kasiri, koji stvarno nisu krivi, u nedostatku apoena manjih od 1 dinara, zaokružuju cenu veću od istaknute. Tako nekome ne vrate 50 para, nekome 10 ili 20 i tako dalje. To malo, u odnosu na stotine proizvoda, ispada malo više. Time dolazimo do još jednog apsurda-trgovci zarade onoliko, koliko smo mi “uštedeli”. 

Pitamo se da li postoji neka država na svetu koja formira cene u apoenima koji nisu u opticaju? Da li sme neko, u normalnoj državi, da vam ne vrati tačan kusur na kasi? Ali, mi smo nebeski narod i za nas ne važi zakon fizike, da akcija izaziva reakciju. Valjda još nije “dogorelo do noktiju”, navodi se u saopštenju Grupa građana “Svi za jednog, jedan za sve”. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mali Djurica
Mali Djurica
20 dana pre

Hoće li neko da objasni ovima iz ex udruženja “Svi za jednog jedan za sve – dr Aleksandar Rangelov” da su oni lokalno udruženje i da treba da se bave lokalnim problemima. Batalite (belo)svetsku politiku, jer ste se kandidovali na izborima za odbornike, a ne za poslanike. Ili, možda, na malečku stoličku sedite, ali u golemo nebo gledate? Nemojte da gledate u to nebo, jer će vas zapraše sa kemtrejlersi.