Svi za jednog, jedan za sve: Predlog za leteće automobile bio ironičan

LESKOVAC

U vezi s velikim interesovanjem javnosti povodom nedavnog predloga šefice naše odborničke grupe, Marine Smiljković, iznetog tokom druge sednice Skupštine grada Leskovca, o raspisivanju tendera za kupovinu letećih automobila, želimo da pružimo dodatno pojašnjenje. Predlog je bio izrečen u ironičnom tonu, pozivajući se na izjavu predsednika Republike Srbije o uvođenju letećih taksija do 2027. godine, gde predsednik navodi: 

“Mnogi se smeju, ali za EXPO ćemo imati leteći taksi, da pokažemo kako to izgleda. Radimo sa dve kompanije, jedna je francuska, jedna je valjda iz Austrije.”

Nažalost, neki mediji su pogrešno preneli da je odbornica iz SNS-a podnela ovaj predlog, što ovim putem demantujemo. Takođe, Marinina izjava za TV Nova da nije bila ironična kad je predložila tender za leteće automobile, sama po sebi predstavlja ironiju. Komentar zamenika predsednika Skupštine, Olivera Antanasijevića, da nije očekivao tako neozbiljan predlog, zapravo reflektuje našu trenutnu poziciju u Skupštini, gde suočeni sa dvo-trećinskom većinom vladajuće koalicije, nemamo nikakav uticaj na odluke. U kontekstu stalnih kritika da opozicija ne predlaže ništa konstruktivno, šefica naše odborničke grupe odlučila je da iznese “konstruktivan predlog”. Cilj je bio da kroz humor pokažemo apsurdnost situacije u kojoj se nalazimo – kada već ne možemo da promenimo stvari, bar možemo da ukažemo na apsurdna i nerealna obećanja koja dobijamo.

Naša odbornička grupa “Svi za jednog, jedan za sve” ostaje posvećena transparentnosti, odgovornosti i konstruktivnom pristupu u političkom životu naše zajednice, uprkos izazovima s kojima se suočavamo, saopštilo je Udruženje građana “Svi za jednog, jedan za sve”.(kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare