“Svi za jednog, jedan za sve” o NATO bombardovanju i odbačenoj tužbi u Beogradu, prozivaju Koštunicu i vlast posle 5. oktobra, o leskovačkim temama ništa

LESKOVAC

I pored osuđujuće presude, odmah nakon petooktobarskih dešavanja, tadašnji predsednik SR Jugoslavije, Vojislav Koštunica je u zvaničnu posetu primio Ibera Vedrina, francuskog šefa diplomatije.

Postupajući po žalbi branilaca, Vrhovni sud u Beogradu je ukinuo presudu 19.6.2001.godine i vratio predmet na ponovni postupak i odlučivanje. Sa njom su ukinute i poternice i nalozi za hapšenje. U krivičnom  veću koje je ukinulo presudu, bio je i sudija Dragomir Milojević, koji je, nakon dolaska SNS-a na vlasti, napredovao, pa je do penzionisanja obavljao funkciju predsednika Vrhovnog Kasacionog suda.

Posle vraćanja predmeta Okružnom sudu, Okružno javno tužilastvo u Beogradu je odustalo od krivičnog gonjenja, pa je postupak obustavljen u jesen 2001.godine.

Šta se dešava pred Okružnim sudom u Leskovcu?

Pred navedenim sudom je 1999.godine sproveden istražni postupak, posle čega je predmet dostavljen Okružnom javnom tužilastvu u Leskovcu, radi eventualnog podizanja optužnice. Predmet još uvek nije vraćen, sada Višem sudu u Leskovcu. Da li je sada Više javno tuzilastvo nešto odlučilo i šta, nije poznato. Već 25 godina se ne zna šta je s predmetom.

Ono što se zna je, da je tadašnja vlast, koja je i sadašnja, na čelu sa sadašnjim predsednikom Srbije, 2016.godine dala dva miliona dolara za predsedničku kampanju Hilari Klinton, supruzi Bila Klintona.

Na proslavi desetogodišnjice od osnivanja SNS-a 2018.godine i to baš na dan početka bombardovanja 24.3.2018.godine, počasni gost  je bio Gerhard Šreder, lično.

Da se ,,žrtve ne zaboravljaju” , potvrđuje i činjenica da Institut Entonija, Tonija Blera ima ulogu savetnika sadašnjeg predsednika Srbije, a njegova supruga Ceri Bler pruža advokatske usluge našoj državi  pred međunarodnim institucijama.

Za vreme bombardovanja, bačeno je 15 tona osiromašenog uranijuma, što je prema izveštaju SZO dovelo do povećanja obolelih od karcinoma i to onih vrsta što ih izaziva osiromašeni uranijum ( leukemija, kancer štitne zlezde, grla, mozga, kostiju i dr.). Najveći broj projektila sa takvim punjenjem je bačeno na KiM i Južnu Srbiju. Nadležni organi nikada nisu objavili koliko je ovo područje kontaminirano, niti je objavljen tačan broj žrtava bombardovanja.

Do sledeće godišnjice, neka je laka kontaminirana zemlja svim žrtvama Milosrdnog Anđela, a nama živima neka Bog pomogne sa ovakvim patriotama!


S poštovanjem, Grupa građana “Svi za jednog, jedan za sve”, navodi se u saopštenju. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare