Svi niški sudovi smešteni u renoviranoj kasarni „Filip Kljajić“ , potrošeno 7,5 miliona evra

NIŠ

Pedsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je u Nišu takozvanu Palatu pravde koja se nalazi u renoviranoj kasarni „Filip Kljajić“.

Sem njega, prostorije u kojima će biti smešteni svi niški sudovi obišli su ministar za javna ulaganja Darko Glišić i ministarka pravde Maja Popović zajedno sa ministarkom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Jelenom Žarić Kovačević i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski kao i predstavnicima niškog pravosuđa.

Vučević je rekao da ova zgrada, koja je proglašena spomenikom kulture, predstavlja spoj nasleđa i modernog a na sajtu grada je objavljeno i da nove prostorije znače i bolje uslove za rad zaposlenih u pravosuđu a za građane znače brži pristup pravdi.

Ministarka pravde Maja Popović je rekla da je adaptacija i rekonstrukcija objekta površine 8.000 kvadrata, koštala 7,5 miliona evra i kompletno je finansirana iz državnog budžeta. Ona je dodala i da je kasarna izgrađena krajem 19. i početkom 20.veka.

U renoviranu zgradu su se uselili Više javno tužilaštvo i Prekršajni sud a uskoro dolaze Privredni i Viši sud u Nišu, kao i odeljenje Upravnog suda u tom gradu . Ovde ima 13 sudnica a kabineti za sudije i javne tužioce opremljeni su najsavremenijom opremom.

Po rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski renoviranjem kasarne „Filip Kljajić“ u Palatu pravde, rekonstrukcijom ulice Vojvode Putnika i izgradnjom dva kružna toka, renoviranjem OŠ „Kralj Petar Prvi“ ovaj deo Niša dobio je sasvim novi izgled. (kraj) DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare