Svetski dan zdravlja

VRANJE

“U teškom trenutku, kada se borimo sa korona virusom, najvećim izazovom po ljudsko zdravlje u ovom milenijumu, zahvalna sam svojim koleginicama zbog požrtvovanosti i nesebične angažovanosti u obavljanju svojih redovnih i vanrednih dužnosti i obaveza”, izjavila je u utorak, povodom Svetskog dana zdravlja, Jasmina Ristić, glavna sestra Zdravstvenog centra Vranje i predsednica Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga.

Ona je dodala da je u ovom teškom trenutku za zdravstveni sistem ponosna na koleginice i kolege u Vranju.

„Ugled je u profesiji medicinske sestre prioritet i zadovoljna sam što mi to u Vranju i na jugu Srbije imamo i čuvamo“, kaže Ristić.

Jasmina Ristić, glavna sestra

Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Svetske zdravstvene organizacije – Kancelarije za Srbiju, i ove kao i svake godine obeležava 7. april, Svetski dan zdravlja, kao jedan od značajnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja.

Ciljevi  obeležavanja ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja su:

da se skrene pažnja i uvaži rad i požrtvovanost medicinskih sestara i babica čija je uloga u pružanju zdravstvene zaštite neprocenjiva,

da se naglasi značaj kontinuiranog usavršavanja medicinskih sestara i babica i da se pruži podrška ulaganjima u medicinske sestre i babice.

Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja je „Podržite medicinske sestre i babice“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare