Svetski dan zaštite životne sredine u znaku sadnje cveća

VRANJE

Povodom obeležavanja 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine,

Javno komunalno preduzeće „Komrad“ u saradnji sa Gimnazijom „Bora Stanković“ u Vranju organizovalo je akciju sadnje cveća oko parking garaže, kod „Hotela Vranje“, u centru grada.

Povod je 5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine. Zasađeno je oko 170 sadnica cveća koje je “Komrad” proizveo u svojoj cvećari “Beli most”.

Izvršna direktorka „Komrada“ Nela Cvetković kaže da je ovo preduzeće doniralo zasade petunija i tagetesa ( kadife).

„Ovo je jedna od javnih površina u gradu i zajedno sa učenicima oplemenićemo ovaj prostor tako što ćemo zasaditi cveće u žardinjere. Na ovaj način simbolično obeležavamo 5. jun. Ova akcija kada su u pitanju ovi učenici ima i edukativni karakter, a nadam se da će i Parking servisu prijati jedno ovakvo osveženje”, dodaje Cvetkovićeva.

Ona ističe da „Komrad“ sarađuje sa ekološkim sekcijama iz pojedinih škola, a danas je to slučaj sa Gimnazijom. Cilj akcije je da se na Svetski dan zaštite životne sredine ukaže na važnost očuvanja prirode.

Svaki podsticaj je veoma važan  ističe Đorđe Stojanović član Eko sekcije u vranjskoj gimnaziji.

„Svaka podrška nam daje razlog da nastavimo da se borimo za ovaj naš cilj, naravno drveće naročito, ali i svaka druga biljka predstavljaju pluća planete. Ovo cveće jeste da proizvodi manju količinu kiseonika nego drveće, ali će mnogo ulepšati ovaj prostor“, zaključuje ovaj gimnazijalac

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x