Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u Vranju obeležen potpisivanjem Memoranduma

VRANJE


U zgradi Gradske uprave u Vranju potpisan je značajan dokument o saradnji na realizaciji održivog socijalnog uključivanja dece i omladine, žrtava trgovine ljudima, potencijalnih žrtava trgovine ljudima, žrtava svih oblika nasilja i zlostavljanja dece i omladine i potencijalnih žrtava svih oblika nasilja i zlostavljanja dece i omladine.

Potpisivanje Memoranduma organizovano upravo danas, kada se širom planete obeležava 30. jul, Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Dokument su potpisali predstavnici Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja, Centra za socijalni rad, Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Odseka za dečju zaštitu Gradske uprave, Kancelarije za mlade, Pozorišta „Bora Stanković“ i Crvenog krsta Vranje

„Ovaj dokument predstavlja zajednički nastup lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima i naš je konačni cilj zaštita žrtava ovog krivičnog dela. Pored toga, mi se borimo i protiv porodičnog nasilja. Memorandum predviđa aktivno učešće svih žrtava u društvenim procesima, odnosno njihovo socijalno uključivanje, koje podrazumeva zaštitu podataka i ličnosti“, rekla je većnica Milosavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare