Svečano otvoren Ritejl park „Zona“ u Vranju

VRANJE

Gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću ključeve ritejl parka uručio je predstavnik investitora, češke kompanije „Immobalcan“, Martin Pacovski.

On se zahvalio lokalnoj samoupravi i izvođaču radova na odličnoj saradnji.

„Verujem da će naši potrošači i građani Vranja voleti ovo mesto i da će ubuduće to biti njihovo mesto okupljanja“, rekao je Pacovski.

Gradonačelnik Milenković se zahvalio invastitoru ističući da su ovaj ključ Vranjanci dugo čekali i izrazio zadovoljstvo što su građani dobili savremen trgovinski centar.

„Nije bilo lako jer je grad skoro godinu i po dana pripremao ovu lokaciju za prodaju, iako su mnogi mislili da je nemoguće, mi smo uspeli da po jako povoljnoj ceni prodamo ovo zemljište, da sa tim sredstvima konsolidujemo budžet i krenemo realizaciju bitnih kapitalnih projekata u gradu. Ovo će zaista biti zona okupljanja, ali i zona dobre kupovine i razvoja, jer pored direktnih sredstava koje smo dobili u budžet procena je da će Grad od poreza na imovinu godišnje prihodovati 3,5 miliona dinara“, istakao je Milenković.

Od 16 predviđenih prodavnica u „Zoni“, zbog epidemiološke situacije, u četvrtak, je počelo da radi 12, dok se otvaranje ostalih očekuje narednih  meseci. 

Među njima su „New Yorker“, „Jysk“, „Sport Vision“, „Lilly drogeria“, „Opposite shoes & bags“, „Dexy co“, „Gigatron“, „Exclusive change“, „Deichmann“ i drugi. 

Otvaranje nemačkog „Lidla“ predviđeno je za 15. januar naredne godine, nakon što radnici završe obuku.

Organizatori su želeli da na sam dan otvaranja kupce obraduju koncertom Željka Vasića, ali je otkazan zbog situacije sa korona virusom. Zato nije izostao veliki vatromet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare