Sve spremno za 12. Drum Dum fest

LESKOVAC

Jedinstveni festival posvećen bubnjevima i perkusijama ove godine biće održan 19. i 30. septembta, a organizatori kažu da je sve spremno za početak. Ovogodišnji DDF počeće simbolično tradicionalnim defileom bubnjara, koji će se održati u petak od 12 časova na Gradskom trgu. U revijalnom delu nastupiće legendarna grupa „Leb i sol“, koja je proslavila Vlatka Stefanovskog, koji već godinama ne nastupa sa ovim bendom. Ali, zato će u Leskovac doći dva originalna člana benda, Bodan Arsovski (bas) i Kokan Dimuševski (klavijatura) potpomognuti Dmitrom Božikovim (gitara) i Mihaelom Paruševim za bubnjevima.

Marko Đorđević izdvaja dvodnevni bubnjarski seminar.

„Predavač će biti profesor Miroslav Karlović Karlo. On je muzičar koji je pohađao Muzičku Akademiju u Gracu, a kasnije je postao profesor u Muzičkoj akademiji u Beogradu i veoma je uvažen među kolegama. Na ovim spomenarima će ovaj zaista majstor ove vrste umetnosti preneti svoje znanje na polaznike, a seminar će se održati u Leskovačkom kulturnom centru u petak od 12-16 časova, a u subotu od 10-12 časova.“

Damir Mitrović podseća da će se održati i tadicionalna manifestacija DDF kids, gde će nastupiti bubnajri do 14 godina starosti, a najbolji će dobiti nagradu koja nosi po preminulom bubnjaru „Amadeus benda“ Bojan Zlatanović Tokan.

Više informacija zainteresovani mogu naći na sajtu drumdumfest.com. (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare