Sve se može kada se komšije slože

NIŠ

JP „Niš stan“ pokrenulo je ove godine akciju „Najlepši ulaz grada Niša“, a pobedila je skupština stanara u ulici Majkovski 36. Za najlepši ulaz dobili su plaketu Grada Niša koju im je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ali i 50.000 dinara koje će uložiti u dalje uređenje zgrade stare preko 30 godina. Osim što su ukrasili ulaz u zgradu za predstojeće praznike, stanari ove zgrade sa 35 stanova potrudili su se da i prostor ispred zgrade izgleda uređenije, da je trava pokošena, drveće orezano, a dodatno su put do ulaza ukrasili cvećem koje, na žalost, sada posetioci ne mogu da vide u njegovom prelepom izdanju zbog zimskog perioda, ali kada dođu prvi lepi dani ono će ponovo oživeti i punoj lepoti.

                     Stanare je sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski obišao i svakom stanaru simboličan poklon uručio i direktor JP „Niš Stan“ Dejan Nikolić.

                     „Ovo je pravi pravi primer da se samo zajedništvom može doći do pravog cilja i  primer za ostale skupštine stanara u gradu kako može svaki ulaz u zgradu da bude lep, a stara izreka da je „komšija komšiji najveći rod“ sada se pokazala u praksi“, kazala je gradonačelnica Niša Sotirovski.

                    Prema rečima direktora „Niš stana“ Dejana Nikolića ove godine je prvi put organizovana akcija „Najlepšu ulaz grada Niša“ koja će, dodao je on, postati tradicionalna. Inače, ovo preduzeće održava 1134 ulaza u gradu.

                    „Cilj akcije je bio da se vratimo u neka stara vremena, da se vrati zajedništvo stanara što se na ovom primeru i vidi. Ova zgrada je stara tridestak godina, stanari se  poznaju i dobro su slažu, a rezultat njihove sloge je lep ulaz kao i prilaz zgradi. Osim zgrade oni održavaju i prostor oko zgrade koji brižljivo neguju. Nagrada koju su dobili od 50 000 dinara biće upotrebljena za radove koje oni budu predložili a koje će izvesti radnici „Niš stana“ kako bi njihova zgrada bila što lepša“, kazao je Nikolić.

                    Ulaz zgrade koje je pobedila u ovoj akciji sada je ukrašen u novogodišnjem duhu. Sve koji dolaze na samom ulazu doćekaće okićena jelka, puno novogodišnjih ukrasa i detalja kao i saksije sa cvećem. Ukrašeni su i poštanski sandučići u koje će sada uz račune biti ubačene i novogodišnje čestitke.

                    „Prijavili smo se na konkurs  koji organizuje „Niš stan“ bez većih očekivanja, ali smo se potrudili i marljivo smo radili. U ovom slučaju je pobedila sloga stanara. Svi smo mesec dana radili na uređenju ulaza i okoline. Nastavili smo zajedno sve to da održavamo u očekivanju komisije koje je ocenjivala stambene zajednice koje su se prijavile. Ušli smo u uži krug i pobedili smo. Nastavićemo da održavamo zajednički deo zgrade i prostor ispred zgrade. Naše je mišljenje da svi koji stanuju u zgradama treba da postupaju na ovakav način kako bi smo svojim rtadom doprineli lepšem izgledu celog grada“, kazao je stanar zgrade i predsednik Saveta stanara Bratislav Blagojević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare