Sve prijave leskovačkih inspekcija

LESKOVAC

Leskovački inspekcijski organi podneli su u 2022. godini više prekršajnih prijava. Odsek za poslove komunalne inspekcije i Odsek za inspekcijske poslove u oblasti trgovine i turizma zbog nepoštovanja zakonskih odredbi, opštinskih, odnosno gradskih Odluka protiv odgovornih pravnih lica, preduzetnika i fizičkih lica, podneli su ukupno 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Leskovcu, a izdata su i 84 prekršajna naloga. Na osnovu donetih presuda Prekršajnog suda u Leskovcu i Višeg prekršajnog suda u Beogradu – Odeljenja u Nišu i podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka naplaćeno je ukupno 150.000,00 dinara.

Na osnovu izdatih prekršajnih naloga od strane inspektora Odseka za inspekcijske poslove u oblasti trgovine i turizma i Odseka za poslove komunalne inspekcije, izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 1.476.600,00 dinara.

U Odseku za poslove građevinske i saobraćajne inspekcije u toku 2022. godine od strane saobraćajnih inspektora podneto je 18 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Leskovcu. Uložena je jedna žalba Prekršajnom Apelacionom sudu u Nišu na presude Prekršajnog suda u Leskovcu. Na osnovu podnetih zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, u izveštajnom periodu izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 120.000,00 dinara. U toku 2022. godine od strane građevinskih inspektora podneta su dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Leskovcu. Na osnovu podnetih zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, u izveštajnom periodu izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 55.000,00 dinara. Na osnovu donete presude Privrednog suda u Beogradu naplaćena je novčana kazna u iznosu od 50.000,00 dinara.

Odsek za poslove inspekcije za zaštitu životne sredine je zbog nepoštovanja odredaba navedenih u Zakonu u oblasti zaštite životne sredine, protiv odgovornih pravnih lica i preduzetnika, podneo 14 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Leskovcu, i uložene su 4 žalbe Prekršajnom Apelacionom sudu u Nišu na presude Prekršajnog suda u Leskovcu. Na osnovu podnetih zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, u izveštajnom periodu izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 285.000,00 dinara. (kraj) IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sasa
Sasa
1 godina pre

Opet je to nista…ne rade svoj posao uopste.Sto novinari ne napisete da vozaci u osmospratnici se vode da rade a njih na poslu nema tri meseca?a koliko inspektora hvali?a kako doci do centra grada sa bebom u kolicima po trotoaru od vozila?ili sta ce na stazi za pesake pored osmospratnice parkiran dzip mercedes na stazi za pesake?ne rade svoj posao a ni vi ga ne radite jer ste njihovi puleni.