Svakog dana „Oko sokolovo“ registruje i do 1.000 prekršaja, nije poznato da li su sami sebe “opemenuli” zbog bahatog parkiranja

NIŠ

Tokom prvih 10 dana probnog rada, sistem ‘’Oko Sokolovo’’, registrovao je na području Niša,oko 10.000 prekršaja kada je u pitanju nepropisno parkiranje.Samo u prvih 45 minuta rada,ovaj sistem evidentirao je 294 prekršaja.Najveći broj prekršaja evidentiran je u terminu od 8 do 17 sati’’,kaže Dejan Kovačević koordinator gradske Komunalne milicije.

Sistem ‘’Oko Sokolovo’’,dnevno u Nišu,registruje oko 1000 prekršaja nepropisnog parkiranja. Za sada,vozači dobijaju samo opomene. Kaznjavanje vozača počeće 1.avgusta.

Nije navedeno da li su i same sebe opemenuli zbog bahatog parkiranja o čemu fotografija kruži društvenim mrežama već danima.

                            „Najčešći prekršji koje registruje „Oko sokolovo“ iz domena komunalne milicije je zaustavljanje vozila na kolovoznoj traci sa sva četiri migavca, zatim zaustavljanje i parkiranje vozila na trotoarima, na taktalnim stazama, na zelenim površinama. Nije prekršaj ako se vozilo zaustavi na kratko , da primi putnika ili da ovaj izađe, to važi i za taksi vozila, ali vozač automobila koji se zaustavio na kolovoznoj traci sa sva četiri migavca mora da bude u vozilu. Najduže vreme zadržavanja na taj način je pet minuta. Ukoliko sistem ponovo snimi isto vozilo na istom mestu posle pet minuta, vozilo će biti u prekršaju“, kaže Dejan Kovačević iz Komunalane milicije.

                           Kada Oko Sokolovo,registruje prekršaj,ono u Centar za obradu podataka šalje tri fotografije I jedan video snimak.Operater koji radi na obradi podataka dužan je da ih pogleda.

                             „Ako operate ustanovi da u vozilu nema vozača, tada se registruje prekršaj i vlasniku vozila se šalje obaveštenje na kućnu adresu. Kazna za prekršaj je 5.000 dinara. Ako kaznu plati u roku od osam dana ona se prepolovljuje, ili da se izjasni ko je upravljajo vozilom u trenutku prekršaja. Ako vozilom  nije upravljao vlasnik vozila već neka druga osoba, onda se prekršajni nalog piše licu koje je uprvljalo vozilom.

                           Za sada,najveći broj prekršaja prilikom parkiranja prave kurirske službe,jer je najveći broj radnji kojima dostavljaju robu smešten u centru grada.

                          „Svako dostavno vozilo koje ulazi u centar grada mora da ima nalepnicu „plava zona“,a vreme za dostavu robe je do 8 sati ujutru. Oni to ne mogu da postignu i onda dostavljaju celog dana. Preko dana su parking mesta u centru uglavnom zauzeta i oni su prinidjeni da negde stanu. Traži se rešenje i za njihov problem. To može da bude dostavljanje robe manjim vozilima ili da plate karte za parkiranje na iscrtanim parking mestima.

                           Radno vreme Oka Sokolovog jeste od 7 ujutru do 21 sat radnim danima dok subotom od 7 do 14 sati,ali je tendencija da se ono produži i tokom čitavog vikenda,kao i noću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare