Suzani nagrada za doprinos u prosveti, Banetu za kulturu

NIŠ

 Na manifestaciji Serbian  Economic Forum u Beogradu, na kojoj se dodeljuju nagrade najuspešnijim pojedincima i organizacijama iz svih oblasti privrednog, naučnog, kulturnog i javnog života Srbije u tekućoj godini, nagrađena su i dva profesora matematike iz Niša, Suzana Ivanović i Bane Jovanović, oboje iz iste škole, OŠ”Car Konstantin”.Nagrade su dobitnicima dodeljene 13.maja u hotelu Hajat u Beogradu.

 Suzana Ivanović je nagrađena za doprinos u prosveti, dok je Bane Jovanović nagrađen za doprinos u kulturi.

“Pre nekoliko meseci organizator je raspisao javni konkurs, na koji je osim prijave bilo potrebno  poslati biografiju i dokaze o postignućima u vidu fotografija, korisnih linkova, CD i štampanog materijala, a stručna komisija je odabrala 50 najboljih”, objašnjavaju Suzana i Bane koji su se našli na listi 50 najboljih u Srbiji i dodaje da je posebno interesantan podatak das u oboje profesori matematike i rade u istoj školi, “Car Konstantin”.

                               Bane se paralelno sa pedagoškim radom dugi niz godina uspešno bavi popularnom muzikom. Višestruko je nagrađivan na festivalima zabavne muzike u zemlji i regionu, i kao autor i kao izvodjač. Pored 15 festivalskih nagrada, dobitnik je nekoliko prestižnih godišnjih nagrada, medju kojima su “Beogradski pobednik”, “Prvi srpski oskar” i balkanska nagrada “Balkan Awards”.

                              Suzana je profesor matematike, u OŠ “Car Konstantin” u Nišu i nastavnik praktičar na PMF-u u Novom Sadu. U obrazovanju je pune 33 godine. Zvanje- viši pedagoški savetnik dobila je od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i  Ministarstva prosvete pre mnogo godina. Njena pedagoška praksa uvek je išla uzlaznom linijom. Bila je zapažena u radu sa učenicima kojisutalentovani za matematiku, kako u svojoj matičnoj školi, tako i u Gimnaziji  “SvetozarMarković” – specijalizovano matematičko odeljenje. Nosilac je Povelje DMS-a, podružnica Niš.

                                Suzana je autor i realizator mnogih Programa obuke, koji su priznati od strane ZUOV-a. Takođe je autor Zbirke zadataka za završni ipsit, izdavač Vulkan, kao i učeničkog kompleta- Udžbenik i zbirka zadataka za 8.razred, izdavač Eduka.

                                 Dobitnik je brojnih nagrada i pohvala za postignute rezultate učenika na svim nivoima takmičenja, od opštinskog do međunarodnog.

                                 Dobitnik je i titule Nabolji nastvanik bivše Jugoslavije 2019.godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare