Suverenisti u Nišu: Umesto obećanja kojih smo se naslušali do sada, nudimo konkretna rešenja

NIŠ

Predizborni program stranke Nišlijama su predstavili i Suverenisti  i tom prilikom istakli da se njihov program zasniva, pre svega, na jačanju domaće ekonomije i ulaganje u privredu, ali da će zastupati i interese građana. Milan Stamatović je istakao da se politički program Suverenista bazira na poštovanju Ustava Republike Srbije. Listu Suverenisti čine stranke Zdrava Srbija, Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.                  

“Zalažemo se da nosioci suvereniteta, kao što i piše u Ustavu, budu građani, odnosno narod. Sve ono što je njihov interes za nas je svetinja, a interes građana je Srbije je zaštita nacionalne ekonomije i poljoprivrede, subvencije domaćim privrednicima, a ne strancima i borba protiv korupcije”, istako je Milan Stamatović predsednik Zdrave Srbije i dodao:

                “Zalažemo se da nosioci suvereniteta, kao što i piše u Ustavu, budu građani, odnosno narod. Sve ono što je njihov interes za nas je svetinja, a interes građana je Srbije je zaštita nacionalne ekonomije i poljoprivrede, subvencije domaćim privrednicima, a ne strancima i borba protiv korupcije”.

                   Dodao je da se u svom programu Suverenisti zalažu za cvršće veze sa tržištem Ruske Federacije, a ne Evropske unije ili NATO aijansom koja je nanela ogromnu štetu državi Srbiji. Jedna od bitnih stavki njihove politike, je kaže Stamatović je i decentralizacija.

                  „Naša predsnost je u tome što nudimo gotova rešenja za probleme koje muče građane, a ne samo obećanja koja sada slušamo“, kazao je Stamatović.

                   Predsednička kandidatkinja liste Suverenisti Branka Stamenković ističe je da bi od njenog izbora za predsednicu Republike građani mogli da očekuju da se prvenstveno bavi sređivanjem stanja u zdravstvu,  i socijalnoj politici, a ne “visokom” politikom.

                 Na izborima očekuju dobar rezultat i pozivaju građane da izađu na izbore i sami odluče o svojij sudbini.

                   “Sa  građanima razgovaramo o suverenitetu, to je ključna stvar. Mi treba sami da odlučujemo o sopstvenoj sudbini. Ne trebaju nam mentori iz inostranstva”, kazao je Saša Radulović, nosilac parlamentarne liste.

                   Objašnjava da opozicija ima problem da u pojedinim opštinama, naročito u selima, obezbedi kontolore za izbore jer se ljudi plaše i ne žele da se zameraju svojim komšijama.

                      “U određenim opštinama kao što su recimo Lebane, Trgovište, Ljubovija, Novi Pazar i Sjenica praktično je nemoguće da nađemo kontrolore i onda pokušavamo da na ta biračka mesta pošaljemo ljude iz drugih sredina. To jeste veliki problem za opoziciju”, kaže Radulović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare