Sutra počinje festival klasične muzike “Constantinus”

NIŠ

Nakon dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa međunarodni festival klasične muzike “Constantinus”  ponovo se organizuje u Nišu. Festival počinje sutra, 15.juna i traje do petka 17. juna. Koncerti se održavaju u Sinagogi od 19,30 sati , a ulaz je slobodan.

Festival posvećen delima klasične muzike trajaće tri dana, a publika će imati priliku da uživa u izvedbi vrsnih umetnika. Na programu prve festivalske večeri je izbor francuskih pesama od Trubadura do Brela,  dela domaće muzike kao pesme karakterističnim za mediteransko podneblje iz Italije, Španije i Grčke koje izvodi Radmila Bakri.

Drugog dana festivala ljubitelji klasiče muzike će moći da uživaju u delima  Jozefa Hajdna, Franca Nojbauvera, Roberta Fuša i Ludviga Špora koje će na vioini izvesti Aleksandra Milanović i Aleksandra Kijanović. Dok će trećeg dana nastupiti sastav iz Banja Luke “Flutete” koji čine flautiskinje Marija Pilipović, Sunčica Lončar i Sonja Miletić.

                                  Međunarodni festival klasične muzike “Constantinus” održava se jedanesti put zaredom, a poslenje dve godine nije organizovan zbog poznate situcije sa koronavirusom. Koncerti počinju u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare