Susret leskovačkih i vlasotinačkih pesnika

VLASOTINCE

Evropski dan jezika ,26.septembar, bio je dobar izgovor da se okupe pesnici iz Leskovca i Vlasotinca, i da svoje druženje začine stihovima.

U Galeriji Biblioteke, u poslednji petak septembra, tražila se stolica više, i sa pažnjom su se slušale pesme i priče, čiji su autori te večeri bili prisutni. Njihova čitanja i recitali nagrađivani su aplauzima i odobravanjem, što nam je još jednom posvedočilo da Vlasotince ima odnegovanu publiku, koja voli da dođe i isprati interesantna literarna dešavanja.

Leskovački pesnici: Verica Batorović Božović, Danilo Kocić, Dragomir Radovanović, Ljiljana Janjić, Ljiljana Milenković Takić, Zoran Jovanović Jajinski i Jelena Janković bili su prijatno iznenađeni brojnošću publike koja je došla da ih vidi. Verovatno su zato bili posebno nadahnuti u kazivanju svojih dela, pa je veče trajalo duže od planiranog.

Obraz vlasotinačkog pesništva branili su Srba Takić i učenici Gimnazije „Stevan Jakovljević“, koji su se osim recitovanjem predstavili i pevanjem, uz pratnju gitare. Njima su bili upućeni posebno veliki aplauzi: Minji Carić, Saški Janković, Mili Mitić, Mileni Krstić, Petri Dimanić, Slađanu Stojiljkoviću i Predragu Petkoviću.

  • Ovom prilikom želimo da iskažemo posebnu zahvalnost profesorki Suzani Pešić, koja je radila sa ovom talentovanom grupom, i njenoj kolegenici i saradnici u ovom nastojanju da se jače prigrli lepa pisana reč, Ivani Pavlović. Priznanje ovim putem iskazujemo i Ireni Petrović, profesorici srpskog jezika u osnovnoj školi „Braća Milenković“, koja je dovela grupu svojih učenika iz Donje Lomnice i Šišave. – rekao nam je Srba Takić direktor vlasotinačke biblioteke i sam učesnik ove literarne svetkovine
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare