Sudjenje za lepljenje plakata sa likom Verana Matica u Vranju

VRANJE

U Osnovnom sudu u Vranju danas je održano prvo ročište u slučaju lepljenja plakata uvredljive sadržine sa likom predsednika Asocijacije nezavisnih medija (ANEM) i članom Stalne radne grupe za bezbednost Verana Matića, a četvorica optuženih navela su pred sudom da su mislili da je na plakatu lik “nekog pevača”.

Četvorica optuženih, koji su albanske nacionalnosti i žive u blizini Preševa, rekli su pred sudom da ne poznaju Matića, niti da su znali o kome se radi.

Naveli su i da je osoba koja ih je angažovala za njih “nepoznato lice” i da su mislili da se radi o lepljenju plakata za nastup nekog pevača.

Veran Matić je danas izjavio da je lepljenje plakata uvredljive sadržine sa njegovim likom shvatio kao targetiranje koje ugrožava njega i njegovu porodicu, i da je taj osećaj ugroženosti potcrtan i pretnjama koje je prvooptuženi u slučaju ugrožavanja rada OK radija iz Vranja Dejan Kantar izneo na ročištu zakazanom za taj slučaj.

Kantar je tada rekao da “oni koji misle da su ugroženi i treba da se osećaju tako”, da će mu platiti i da on neće zaboraviti šta mu se dešava.

Matić je ocenio i da je Osnovni sud u Vranju adekvatno reagovao kada je reč o procesu koji je, kako je rekao, “započeo zaziđivanjem prostorija OK radija”, da proces teče na korektan način i da se ročista redovno zakazuju.

Izrazio je, međutim, očekivanje da će se i ostale institucije uključiti kako bi se rešio slučaj OK radija, koji je nazvao “velikim problemom, koji je poput lakmus papira za pritisak na lokalne medije”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare