Suđenje Kantaru za pretnje Živkoviću ponovo odloženo

VRANJE

U Osnovnom sudu u Vranju glavni pretres za suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru zbog ugrožavanja sigurnosti nekadašnjeg načelnika Policijske uprave Vranje Igora Živkovića ponovo je odložen iz zdravstvenih razloga, javlja OK radio.

Nikolićevi advokati podneli su žalbu zbog ,,ugroženosti prava na zdravstvenu zaštitu”. Kako je navedeno na sudu Nikolić je ,,na stacionarnom lečenju”. 

Suđenje je odloženo za 30. maj.

Podsetimo se, Nikolić je aprilu 2021. godine ispred Policijske uprave u Vranju, Živkovića vređao u prisustvu policijskih službenika koji su i svedoci u postupku.

Glavni pretres za ugrožavanje sigurnosti Živkoviću odlagan je više puta iz raznih razloga, što se dešavalo i u drugim postupcima koji se vode protiv Nikolića. Osnovno javno tužilaštvo je početkom februara zatražilo da se utvrdi tačna Nikolićeva dijagnoza zbog koje nije mogao da pristupi suđenju.

Nikolićev advokat Marko Tešić, tražio je izuzeće postupajuće sutkinje Marije Marinković, kao i sudija Osnovnog i Višeg suda u Vranju, što je Apelacioni sud u Nišu odbio. 

Nikolić je više puta osuđivan zbog ugrožavanja sigurnosti i neovlašćenog organizovanja igara na sreću a protiv njega se trenutno vode još dva postupka zbog pretnji zaposlenom u Okružnom zatvoru u Beogradu i nasilja prema bivšoj devojci. On je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno – popravnom zavodu Nišu zbog ugrožavanja sigurnosti vlasnice Ok radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare