Suđenje Iliću za radove kod ,,Ok radija” u sredu

VRANJE

U Osnovnom sudu u Vranju biće održano suđenje direktoru firme ,,Colosseum gest” Stefanu Iliću  (iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar) u sredu, 20. decembra  u 13 i 30 časova zbog nelegalne gradnje nakon koje je usledilo zaziđavanje prozora redakcije ,,Ok radija”.

Podsetimo se, na prošlom ročištu Ilić je sudu dostavio izveštaj dr specijalista ortopedije i traumatologije Zdravstvenog centra Vranje Dušana Aleksića koji mu je odredio mirovanje sedam dana zbog kako je navedeno u lekarskom izveštaju ,,povrede desnog kolena pri padu”. Nikoliću je takođe bilo odlagano suđenje za napade na ,,Ok radio” iz zdravstvenih razloga a izveštaje je takođe više puta potpisivao dr Aleksić.

Na prvom ročištu Iliću je advokat Novica Zdravković otkazao punomoćje, a sutkinja Marija Marinković je tada najavila da će mu branilac biti dodeljen po službenoj dužnosti ukoliko ne angažuje advokata jer je za dela za koje se tereti predviđena kazna zatvora do osam godina, za šta je prisustvo advokata obavezno.

Podsetimo se, pre skoro dve godine firma ,,Colloseum gest” iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Nikolić počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored ,,Ok radija” i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom kasnije je zazidan i prozor redakcije ,,Ok radija” što je bio deo pretnji i pritisaka na ovaj medij. Nikolić je osuđen za pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Protiv Ilića se vodi još jedan postupak zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole koji se odnosi na radove usled kojih je zazidan i ,,Ok radio”. Osnovni sud je presudio da se Ilić u tom slučaju kazni sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora. Osnovno javno tužilaštvo podnelo je žalbu na ovu presudu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga u vezi krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole iz čl. 219a. st. 3 u vezi st. 2. Krivičnog zakonika kojim je predviđena stroža kazna zatvora od šest meseci do pet godina uz novčanu kaznu.

O žalbi je odlučivao Apelacioni sud u Nišu i predmet vratio na ponovno postupanje. Naredno suđenje u ovom predmetu zakazano je 29. januara 2024. godine.

Podsetimo se, i dalje nakon skoro dve godine Gradska uprava nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije ,,Ok radija”. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare