SUD BEZ ODLUKE O OLIVERU IVANOVIĆU

KOSOVSKA MITROVICA

Portparol Euleksa Dane Koruga rekao je danas da odluka o zahtevu da se lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić brane sa slobode nije  doneta.

On je rekao da je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici doneta presuda kojom je omogućena odbrana sa slobode Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću.

“ Osnovni sud u Mitrovici doneo je presudu u krivičnom predmetu br. P. 98/2014, u vezi sa bezbednosnim merama protiv okrivljenih N. V. i A. L. Navedenom presudom, mera sudskog pritvora izrečena dvojici okrivljenih ukinuta je i zamenjena merama zabrane prilaska određenom mestu ili licu i javljanja u stanicu policije”, rekao je Koruga.

On je dodao da u ovoj fazi, neće dalje komentarisati ovu odluku, zato što je obrazloženje sadržano u datoj odluci i što je ona dostavljena svim relevantnim strankama.

U mitrovičkom sudu do sada je saslušano 45 svedoka tužilaštva u procesu koji se vodi protiv Ivanovića i još četvorice Srba, a nastavak suđenja zakazan je za 10 septembar.

Kako prenose Ivanovićevi advokati, nijedan od saslušanih svedoka nije njega direktno optužio za vršenje ratnog zločina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare