Subvencije za junad 20.000 dinara po prodatom grlu

BEOGRAD

Vlada Srbije odlučila je da će proizvođačima tovne junadi za svako prodato grlo od 5. septembra do 30. oktobra biti isplaćena subvencija od 20.000 dinara.

U saopštenju sa sednice Vlade Srbije navodi se da je zbog toga usvojena izmenjena Uredba o utvđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačim, kroz otkup tržinih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije Kovid 19.

Usvojene su izmene Uredbe koja se odnosi na raspodelu podsticaja za poljoprivrednike iz IPARD podsticaja, kojima će biti omogućeno pravo na isplatu u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u propisanom roku.

Za ovu i naredne dve godine novac će biti upotrebljen za programe koji se odnose na unapređenje konkurentnosti, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (podizanje novih zasada, unapređenje primarne proizvodnje), investicije u preradu i marketig proizvoda i upravljanje rizicima.

Usvojeni su i Pravci razvoja Naučno-tehnološkog parka u Nišu do 2025. godine, koji predviđaju privlačenje inovativnih tehnološko-razvojnih kompanija i stvaranje uslova za njihov razvoj.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare