Stres kao životni saputnik

NIŠ

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš, u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu, povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu organizuje seminar pod nazivom ,,Stres kao životni saputnik: istraživanje, praksa i potencijalne strategije za uspešno suočavanje sa stresom”. Seminar će biti održan 16. juna  od 17 do 20 časova u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu.

                                          „Koncept seminara zasnovan je na boljem razumevanju stresa i toga kako se manifestuje, kako se u metodologiji istraživanja pristupa proučavanju stresa i njegovog uticaja na mentalnog zdravlje, kao i ulozi psihoterapije i profesionalne podrške u održavanju mentalnog zdravlja u stresnim situacijama“, kažu organizatori seminara.

                                          Predavači na seminaru biće ass. Dušan Vlajić, psiholog, asistent na Filozofskom fakultetu u Nišu i relacioni TA psihoterapeut u edukaciji, Darinka Ilić, psiholog i koordinator istraživačkog sektora u Psihološkom savetovalištu za studente i dr Miloš Rakić, specijalista psihijatrije i porodični terapeut pod supervizijom. 

                                           „Na seminaru, između ostalog, govoriće se i o faktorima rizika koji doprinose nastanku stresa, o metodama, tehnikama i alatima koji se koriste u svrhu psiholoških istraživanja stresa, kao i potencijalnim strategijama za uspešno suočavanje sa stresom“, dodaju organizatori.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare