,,STREET FOOTBALL” ZA OSNOVCE

VRANJE

U  Vranju  se za vikend realizuje projekat ,,STREET FOOTBALL”, koji  okuplja  učenike iz osnovnih škola ,,Vuk Karadžić”, ,,Dositej Obradović”, ,,Branko Radičević”, ,,Svetozar Marković” i ,,Radoje Domanović”.

Ovo takmičenje se organizuje već tri godine, a učesnici će se nadmetati u subotu i nedelju na terenu preko puta Roda marketa u naselju Ledena stena sa početkom u  9 sati.

Projekat “Street Football Balkan” namenjen je deci od 8 do 16 godina, za cilj ima ne samo popularizaciju fudbalskog sporta, već i borbu protiv rasizma, verske i nacionalne netrpeljivosti, alkoholizma, narkomanije, kao i svih oblika nasilja. Sem  turnira u uličnom fudbalu, projekat podrazumeva i promociju zdravih stilova života po osnovnim i srednjim školama, kao i organizaciju edukativnih radionica i seminara iz oblasti sporta i kulture.

Projekat uključuje decu različitog pola, vere, kulture, rase i nacije, kao i decu marginalizovanih grupa, ističe jednakost, toleranciju i posebno podjednaku mogućnost i pravo svih na na bavljenje sportom.

Podstiču se da izražavaju međugeneracijsku solidarnost i aktivno rade na stvaranju uslova za jednako i aktivno učešće u svim aspektima društvenog života mladih osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina i svih drugih lica i društvenih grupa koje mogu biti u riziku od marginalizacije i diskriminacije. Mladima se daje šansa da budu aktivni učesnici u izgradnji demokratskog građanskog društva zasnovanog na kulturi nenasilja i toleranciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare