Štreberi sa prostora nekadašnje SFRJ dočekuju Novu godinu u Nišu

NIŠ

Štreberi i štreberke sa prostora nekadašnje Jugoslavije okupiće se na dočeku Nove godine u Nišu, na prvoj takvoj zabavi na ovim prostorima. Novogodišnje slavlje u kafeu „Industrija“ u okviru kompleksa nekadašnje Elektronske industrije organizuje Geek Area, zajednica koju su štreberi iz Niša oformili septembra ove godine i koja ima već oko 50 članova, kaže Aleksandar Gligorijević koji je započeo celu ovu priču sa štreberima a glavna ideja je bila da se izbriše negativna konotacija koja ih prati u društvu.                          

                       Pozivamo sve štrebere i štreberke – digitalne profesionalce i entuzijaste, da zajedno sa nama proslave Novu godinu, stoji u pozivu koji je upućen štreberima sa cele teritorije bivše Jugoslavije.

                        „Zajednica štrebera u Srbiji nije organizovana, a reč štreber vuče čak i negativne konotacije. Smatramo da biti štreber znači biti digitalan, kreativan, sposoban i zabavan i da je vreme da dosadašnji narativ zajedno promenimo. Naša ideja je da svi oni kojima je, istina, udobnost gejming stolice često važnija od provoda, dođu na jedno mesto, upoznaju se i, postajući deo zajednice, nastave svoja poznanstva, prijateljstva i profesionalne saradnje. To znači da su dobrodošli štreberi iz cele Srbije, a i šire“, kaže Aleksandar koji za sebe kaže da je i sam štreber.

                       Osim toga, ove godine umesto Beča, Budimpešte ili kućne varijante, nudimo potpunu novogodišnju alternativu – doček u modernom ambijentu u Elektronskoj industriju u Nišu, gde su se godinama pravile najbolje tech stvari. Bićemo samo nekoliko lokala od mesta gde su se nekada pravili televizori. Uz puno simbolike, naša zajednica će tu otpočeti svoj život i sinergiju, navodi se u pozivu.

                       „Mesto za organizovanje dočeka Nove godine nije slučajno izabrano, a simbolika je i u tome što su i vlasnici kafe „Industrija“ naši drugari, štreberi“, kaže Aleksandar.

                        Prema njegovim rečima,  tačno je da štreberi uvek čekaju poslednji trenutak da vide gde će da idu i kako će da se organizuju za doček Nove godine, a ne stoje dobro ni sa inicijativom da nešto organizuju, već čekaju da to učini neko drugi.

                       „Mi smo rešili da taj prvi korak uradimo umesto njih, jer smo prošli period kada smo bili introvertni, kad nismo znali da komuniciramo sa ljudima i kako da uradimo to što želimo. Žurka je prvi korak da proširimo našu zajednicu. Videćemo šta ćemo dalje, videćemo da li postoji interesovanje za neke zajedničke događaje koji bi uglavnom bili informativnog i edukativnog karatkera“, dodaje Aleksandar.

                       Prijave za doček Nove godine su na sajtu geekarea.net/party/ i već pristižu i to ne samo iz Niša i Srbije. Dosta prijava je stiglo iz Bosne i Hercegovine, ali se očekuje još štrebera sa svoh strana jer prijave su u toku, a broj mesta je ograničen na 150.  Geek Party 2023 održava se 31. decembra od 20 sati. Pred štreberima je osmočasovna žurka isunjena dobrim provodom uz dobru muziku koju vrte DJ Andrija i DJ Lekić, ali spisak nije konačan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare