Stranka slobode i pravde još jednom o predsedniku Skupštine grada Vranja

VRANJE

U saopštenju za javnost koje je ova stranka poslala medijima zahteva se od nadležnih organa da se pozabave “društveno-odgovornim” ponašanjem Dejana Tričkovića.

 Saopštenje prenosimo u celosti.

“Još jedan apel upućujemo nadležnim organima da ispitaju „društveno-odgovorno“ ponašanje predsednika Skupštine grada Vranja, Dejana Tričkovića, posebno nakon njegovog saopštenja za javnost.

Gospodin Tričković je svojim oglašavanjem i pokušajima pravdanja, samo potvrdio istinitost našeg saopštenja u vezi „društveno-odgovornog“ veštačkog osemenjavanja krava.

Našu zabrinutost izaziva shvatanje gospodina Tričkovića termina “društveno-odgovorno“ pošto on pod tim očigledno shvata guranje ruke u prazne džepove naroda, a ne i davanje i služenje tom narodu, za šta je izabran i dobro plaćen.

Zanimljiv je podatak koji izaziva dodatnu sumnju koji u svom saopštenju navodi Dejan Tričković, da je slabo interesovanje gradjana za podsticajna sredstva za energetsku efikasnost iz budžeta pa se on javio, što bi ljudi rekli, da se ne baci. Da podsetimo narod da je slabo interesovanje i ostalih veterinarskih službi, ambulanti za sredstva za vešatčko osemenjavanje, kao i da je slabo interesovanje tih istih za sterilizaciju i vakcinaciju pasa, a pogotovo za sredstva za azil pasa u Davidovcu.

Pa da podsetimo, možda podignemo bar nečije interesovanje.

Od 2012. godine Grad Vranje dodeljuje javnu nabavku u vrednosti od 2.500.000 dinara kao jedinom ponudjivaču Veterinarskoj stanici Vranje, čiji je jedan od suvlasnika Dejan Tričković.

2017. godine Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je sukob interesa Dejana Tričkovića u sklapanju ugovora radi veštačkog osemenjavanja krava i javnoj nabavci radi humanog zbrinjavanja pasa lutalica. I, nikome ništa, niko ne reaguje.

2018. godine javna nabavka za humano zbirnjavanje pasa lutalica raste na 4.500.000 dinara, pritom rastu i odštetni zahtevi koje Grad Vranje iz budžeta plaća zbog ujeda pasa lutalica, a ovih dana smo svedoci da raste i broj pasa lutalica u gradu.

Gde je otišo ovaj novac, da li je moguće da Veterinarska stanica Vranje drži monopol i da su jedini ponudjivač na javnom tenderu i da u svemu ovome niko ne vidi sukob interesa, kriminalno ponašanje?

Posle se čudimo kada se Dejan Tričković javi za zamenu kotla na pelet i to pravda kao brigu za naša pluća u njegovom domu”, navodi u saopštenju Stranka slobode i pravde u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare