Štrajkuje katastar

LESKOVAC

Zaposleni Službe za katastar nepokretnosti u Leskovcu od jutros su u štrajku, pridružujući se tako  kolegama u ostatku Srbije. Pregovori sindikata Republičkog geodetskog zavoda sa poslodavcem, pred Agencijom za mirno rešavanje sporova, okončani su pre sedam dana, ali je sve ostalo samo na zaključku, pa je obustava rada jedini način da se do ispunjenja zahteva dodje, navodi se u saopštenju.

Dobra volja i namere sindikata i pregovaračkog tima, da se u dijalogu reše sporta pitanja, nije naišao na adekvatan tretman kod poslodavca. Razgovori sa predstavnicima RGZ-a i pojedinih ministarstava, i pored visokom stepena razumevanja, nisu rezultirali konkretnim i neophodnim odlukama. Stav sindikata i štrajkačkog odbora, da se stvari rešene mediajcijom, je, izgleda, neko prepoznao kao odraz slabosti i neodlučnosti. U odsustvu drugih mogućnosti, obustava rada je jedino rešenje, stoji u saopštenju.

I pored vidljivih poboljšanja u poslovanju i postizanju veće efikasnosti u radu Republičkog geodetskog zavoda, napretku Srbije na rang listi Svetske banke i liderskoj poziciji o oblasti uspostavljanja E-uprave, problemi koji prate zaposlene u poslednjih 15 godina, sve su veći i teži. Najočigledniji primer je primena odluke o povećanju zarada u javnom sektoru, koja je u RGZ-u dovela do smanjenja primanja većini zaposlenih.Slična situacija će se verovatno dogoditi i kod narednog povećanja, 2019. Godine, Povećanje kvaliteta usluga i obima posla, umesto da bude nagradjeno, kažnjava se. Takva situacija nije prihvatljiva za sindikate i njihove članove, a odluka o štrajtu doneta je nakon dugog perioda apelovanja na poslodavca da zahteve zaposlenih reši, stoji u saopštenju.  Odluka o obustavi rada biće na snazi do ispunjenja zahteva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare