Štrajkački odbor “Fijata”: Ministarstvo nam poslalo protokol

KRAGUJEVAC

Štrajkački odbor “Fijata” saopštio je da je,  umesto poziva na pregovore, od Ministarstva privrede  dobio Protokol o okončanju štrajka, u kome se, kažu, za prekid štrajka ne nudi ništa.

Nudi im se, navode u saopštenju, “da se dva puta sapletu  o isti kamen”.

Štrajkački odbor će Ministarstvu privrede, u roku od nekoliko sati, dostaviti izmenjeni predlog protokola u kome će od Vlade Republike Srbije tražiti da preuzme svoj deo odgovornosti, kao vlasnik 33 odsto kapitala u preduzeću “Fijat krajsler automobili”.

Štrajkački odbor “Fijata” poziva Vladu da ” privede zakonima preduzeće “Fijat krajsler automobili”, da “onemogući preduzeće da njihove procedure budu iznad zakona u Srbiji”.

Traže da Vlada, preko predstavnika kapitala Republike Srbije u upravljačkim strukturama preduzeća, inicira pronalaženje rešenja, a da državni organi primene Zakon o štrajku i silom zakona i države, nalože preduzeću “Fijat krajsler automobili” da započene pregovore.

Ministarstvo privrede predložilo je ranije danas predstavnicima sindikata radnika “Fijata” potpisivanje protokola koje bi omogućilo početak pregovora radnika i rukovodstva te fabrike, već u ponedeljak, 17. jula, saopšteno je iz ministarstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare