Štrajk upozorenja u OŠ “Bora Stanković” u Jelašnici

SURDULICA

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) OŠ “Bora Stanković” iz Jelašnice, opština Sudrulica, danas je u prostorijama škole organizovala jednočasovni štrajk upozorenja povodom nagomilanih problema dolaskom novog direktora škole Miloša Stojanovića.

Podršku štrajku je pružila Unija sindikata prosvetnih radnika Vranje, a prisustvovali su i Dušan Mladenović predsednik USPRS Vranja i Alesandar Stevanović član Glavnog odbora USPRS, saopštio je ovaj sindikat.

Tokom trajanja štrajka upozorenja održan je sindikalni sastanak na kome su dogovoreni dalji koraci u cilju pružanja podrške i zaštite svim zaposlenima OŠ “Bora Stanković”.

 “Naš sindikat će uvek stati u zaštitu svakog radnika škole od bahatih, svojevoljnih i protivzakonitih odluka. Novopostavljeni direktor do sada nije sproveo nijednu odluku školskog odbora i svojim ponašanjem je stvorio atmosferu straha i nezadovoljstva i doveo do narušavanja međuljudskih odnosa u kolektivu. Najveći revolt je izazvalo protivzakonito poništavanje konkursa koji su već okončani ugovorima na neodređeno vreme. Na radna mesta koja su u školi „upražnjena“ne zbrinjavaju se postojeći radnici škole već se dovode nova nestručna lica”, izjavio je predsednik USPRS-sindikat OŠ Bora Stanković, Jelašnica, Nikola Mihajlović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare