Štrajk glađu zbog referenduma

BEOGRAD

Građanka Suzana Lazarević izjavila je danas da je počela štrajk glađu, zahtevajući da se poništi referendum i Srbija vrati u okvire pravne države.

Ona smatra da je na “ilegalnom i nelegitimno raspisanom referendumu učinjena besramna pljačka”.

Lazarević ističe da je bila “čuvar kutije” na glasačkom mestu u Trećoj beogradskoj gimnaziji i pominje “veliku laž”, jer tvrdi da su tamo bila 43 glasa “da”, dok je 189 bilo “ne”, ali da su “oni napravili inverziju”.

Kako je ukazala, “ne postoji ta matematika koja bi taj rezultat mogla da izokrene u 60:40”.

Na skupu pokreta Kreni Promeni u Pionirskom parku, Lazarević je novinarima rekla da će od srede u foajeu Vlade Srbije, pored prijavnice, nastaviti štrajk glađu.

Od ponedeljka sam “započela štrajk glađu do sopstvene smrti ili do smrti ove velike laži”, izjavila je Lazarević, koja je zbog neregularnosti na referendumu predala tužbu Upravnom sudu.

Moj zahtev je poništavanje referenduma i ostavka i hapšenje Miladina Kovačevića (direktora Republičkog zavoda za statistiku), objasnila je Lazarević, koja je štrajk gladju u zgradi Vlade Srbije prijavila policiji.

Mogu samo fizički da me izbace, poručila je ona i pozvala da je podrže svi oni koji žele da Srbija postane pravna država, da svi imali istu pravnu sigurnost, bez obzira na različita mišljenja.

Na pitanje po kojem je osnovu učestvovala u biračkom procesu, Lazarević je odgovorila da je, u ime Dveri, bila zvanični član komisije, iako nije član tog pokreta.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare