Stojković: Prava nisu samo za članove SNS

BEOGRAD

Osnovna ljudska prava, među kojima je i pravo na život u skladu sa sopstvenim principima i seksualnim opredeljenjima, ne mogu i ne smeju biti rezervisani samo za pripadnike Srpske napredne stranke i nosioce najviših državnih funkcija, jer je to uzurpacija prava i vlasti, izjavila je kopredsednice stranke Zajedno Biljana Stojković.

Zabranom manifestacije Evroprajd, na koju predsednik nema ustavno pravo, Aleksandar Vučić zadao je još jedan udar na slobode garantovane Ustavom i skinuo još jednu masku sa nakaznog lica svog režima i dvoličnosti svoje vlasti, navela je Stojković u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da zabrana Prajda nema nikakve veze sa kosovskim tablicama, ali će svakako imati veze sa pravima građana da se okupljaju i protestuju tražeći sprečavanje nezajažljivog rudarenja po Srbiji, ili boreći se protiv robovskog rada, otimanja domova i siromaštva.

Zabrana borbe za jedno fundamentalno ljudsko pravo je zabrana borbe za svako drugo pravo, ukazala je Stojković i dodala da se građani Srbije moraju pripremiti da odbrane svoje pravo na borbu.

Šetnjom 17. septembra sa našim sugrađanima i pripadnicima LGBT zajednice pokazaćemo svoju solidarnost sa svakom ugroženom društvenom grupom i svoje nepristajanje na udaljavanje našeg društva od vrednosti savremene civilizacije, poručila je Stojković.

Ona je upitala da li nas Vučić vraća u radikalsko doba mračnih devedesetih i ocenila da je nakon kratkog izleta sa odelom evropejca, ukrašenog evropskim ordenjem, sada jasno pokazao i nama i svetu da te vrednosti nikada nije razumeo.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare