Stojčić: Izostanak vlasti sa obeležavanja istorijskih datuma nije tendenciozno

VRANJE

Komentarišući nedavnu odluku Skupštine grada Vranja, kojom su ukinute proslave 7. septembra i 4. oktobra, datuma kada je Vranje oslobođeno u Prvom i Drugom svetskom ratu, potpredsednik SPS na lokalu, Miroljub Stojčić je rekao da je odluka izazvala određene reakcije u krugovima Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata.

On je na Otvorenom danu za medije Gradskog odbora SPS u Vranju, izrazio nadu da će se u strukturama grada naći neko rešenje da se ti datumi i dalje obeležavaju na određeni način.

„Na obeležavanju svih praznika tokom ove i prošle godine bili su prisutni predstavnici vlasti, osim sada, 4. i 7. jula, povodom Dana borca i Dana ustanka u Srbiji. Izostanak predstavnika gradske vlasti na obeležavanju ovih značajnih datuma nije bilo tendenciozno niti sa namerom da se omalovaži antifašistička borba“, smatra Stojčić.

Skupština grada na poslednjoj sednici donela je odluku da Vranje više ne obeležava 7. septembar dan kada je Grad oslobođen u Drugom svetskom ratu i 4. oktobar kad je srpska vojska oslobodila Vranje u Prvom svetskom ratu. Odlučeno je da nema više svečanih akademija i dodeljivanja nagrada zaslužnim pojedincima, preuzećima i ustanovama, već samo polaganje cveća na spomenike iz tog perioda.

Ubuduće Dan Grada obeležavaće se samo 31. januara kada je Vranje oslobođeno od Turaka, nakon viševekovnog ropstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare