Stojanović: Cvetanovićev tim je tim za nerad a ne za uspeh

LESKOVAC

Predstavnici leskovačkog odbora  Demokratske stranke Leskovac na današnjoj konferenciji za medije javno su upitali gradonačelnik Gorana Cvetanovića zašto nije ekspeditivan u odgovaranju na pitanje kako je moguće da trećina budžeta grada Leskovca za 2015. godinu bude nenamenski potrošena, a požurio je da odgovori na kritike izrečene na račun stranke čiji je član?

Ivana Janković, portparolka DS rekla je “mi nismo prodavali grozdove od tri kilograma, nismo doneli giros u Leskovac, nismo pohađali elitne inostrane koledže, nemamo u vlasništvu of šor kompaniju sa 2000 zaposlenih, govorimo lako razumljivim srpskim jezikom sa sedam padeža, volimo pse ali nismo vlasnici trofejnih, nismo otvarali javne toalete niti kineske tržne centre. U Leskovac smo doveli Juru, Falke i Džinsi, preduzeća Bonte Italiano, Auto Stop. Započeli smo razgovore o dolasku Lidl-a. Rekonstruisali smo škole bez plafona koji su pali, započeli projekte izgradnje nadvožnjaka i obilaznice.“
Jankovićeva je citirala izjavu gradonačelnika da na kritike odgovara radom.
„Vreme je da se podsetimo i koliko su njegove reči pucanj u prazno. Godine 2013.  Aleksandar Vučić je najavio, do kraja 2014. godine, izgradnju firme i zapošljavanje 1000 radnika.  Izostala realizacija.  Godine 2015. Bojan Tojaga najavio dolazak minhenske fabrike za proizvodnju senfa i kečapa „Develeu“. Izostala realizacija. Iste godine, Dragan Škrbić i Goran Cvetanović najavili gradnju pogona španske firme „Metkomtek“. Izostala realizacija. Godine 2016. godine Aleksandar Vučić najavio dolazak investitora i zapošljavanje 1000 radnike. Izostala realizacija. Iste godine Goran Cvetanović najavio dolazak više investitora. Izostala realizacija. Dragomir Karić najavio posle prošlogodišnjih parlamentarnih izbora i pobede koalicije okupljene oko SNS dolazak najmanje 20 biznismena iz Ruske federacije koji se bave plasmanom poljoprivrednih proizvoda. Izostala realizacija. Zbog svega ovoga, da ne govorimo i o drugim aferama, Goran Cvetanović je poslednja osoba koja sme sebi da dozvoli da bilo kog pozove na moralnu odgovornost, jer da ima imalo moralnosti u njemu, zbog svega najavljenog a neispunjenog, morao bi da podnese ostavku na funkciju na kojoj se nalazi”, “ rekla je Janković
Predsednik GrO DS Ivan Stojanović je podsetio na pitanja koja ova stranka uporno postavlja i na njih ne dobija odgovor, a to je ko su funkcioneri protiv kojih je pokrenuta prekršajna i krivična prijava nakon izveštaja DRI?

On je pitao i ” šta se dešava sa 4500 pogrešnih poreskih rešenja? Zašto poljoprivrednici u Leskovcu imaju najviše stope poreza za svoja zemljišta koja moraju da plate? Zašto malinari imaju najnižu cenu otkupa u Srbiji?”
Odbornik DS u skupštini grada i suvlasnik apoteka „Benefarm“ Saša Stojanović je prokomentarisao ličnu prozivku gradonačelnika Cvetanovića prema njemu.
„Gradonačelnik Goran Cvetanović je vrlo neprimereno izjavio da je moja firma dobila jednu apoteku za vreme njegove vlasti. Ja nikada ništa nisam niotkoga dobio, posebno ne od SNS-a. Lokal u kome se nalazi jedna od mojih apoteka je dobijena u skladu sa postojećim zakonskim propisima. Kirija koju plaćam iznosi nešto preko 60.000 dinara mesečno i mislim da je vrlo pristojna za tu površinu. Dakle, ništa nisam dobio, niti imam nameru da dobijem od SNS-a, pa ga molim da ubuduće bude vrlo oprezan kada daje izjave vezane za mene lično i poslovanje moje firme.“
Stojanović je prokomentarisao i izjavu da do dolaska SNS-a na vlast nije ništa učinjeno u užem centru.
„Razumem potrebu gospodina Gorana Cvetanovića da namerno vrši zamenu tezu, da zaboravlja stvari koje bi mogle da mu smetaju u političkom životu, ali istina je jedna i jedina. Ta istina kaže da su uređene ulice Stepe Stepanovića iz programa NIP, investicija vredna 56 miliona dinara, zatim Starina Novaka, Blagoja Nikolića, Alekse Šantića, Cara Lazara, Celjska, Drvarska, Crnogorska, Surduličkih mučenika, Durmitorska, deo Dubočice, Ilije Strele, Kralja Petra i još mnogo ulica. Zatim nadvožnjak, obilaznica, Fabrika za preradu vode u Gorini, renoviranje Centra za socijalni rad, dogradnja novog objekta u Centru za stručno usavršavanje, Narodno pozorište i dva ogromna projekta koje je SNS uspela da upropasti svojim neradom i neznanjem. Uspeli su da upropaste „Zelenu zonu“ koja je mogla da bude izvor prihoda i pomoć poljoprivrednicima i solarnu elektranu čije ćelije stoje neupotrebljene i koje svakim danom sve više slabe, a mogle su da proizvode struju makar za javno osvetlenje”,  rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
budalastine
budalastine
6 godine pre

Sta je od pobrojnog uradila Ivana, a sta veterinar, koji projekat je realizovao Ivan?

Zasto neko ko je stvarno zasluzan iz DS za bilo sta od pobrojnog nije dosao na konferencijau da se slika sa ovima? Nece?! Jer mozda nemaju kredibilitet da o ovome govore, jer nisu zasluzni.

Cvetanovic kad se slika, to je zato sto je direktno ukljucen ili do njega stoji onaj ko je ralizovao program.

A ovi? Stali tek da se slikaju?

Po toj logici neka slobodno organizuju konferenciju na temu sta su sve demokrate u svetu postigle, posto saosecaju sa svim demokratama u bolu i tuzi.