Stipendije za šezdeset srednjoškolaca u Medvedji-Bursa për gjashtëdhjetë nxënës të shkollës së mesme në Medvegjë

MEDVEDJA

Šezdeset srednjoškolki i srednjoškolaca sa teritorije opštine Medvedja dobilo je stipendije iz sredstava Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja.

Medju njima je stipendije dobilo i šestoro učenika iz albanske zajednice. Na ranije objavljenom konkursu bodovao se socijalni status, uspeh ali i to da li učenik ima ili nema roditelje, jednog ili oba.

Uslov za dobijanje stipendije je bio mesto rodjenja, Medvedja, ali ne i mesto u koje se pohadja škola .

Stipendije se isplaćuju samo za četiri meseca, od  septembra do decembra.

Da li će se nastaviti njihova isplata i u narednoj 2021. Godini zavisi od toga da li će biti obezbedjen novac u budžetu u budžetu Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja  planiranog za te namene, rekao je predsednik ovog organa Srbije, koji je pre dvadeset godina formiran da bi  aktivno radio u ove tri opštine, Zoran Stanković.

Bez obzira na to što još uvek ne znaju da li će nastaviti da primaju ove stipendije bar do kraja ove školske godine, učenici koji su ih dobili su vrlo zadovoljni.

Kažu da će tih 6.000 mesečno, koliko iznosi stipendija, mnogo značiti za rasterećenje budžeta i biti velika pomoć roditeljima koji ih školuju.

Prenose nam i da je u Medvedji ekonomska situacija i mogućnost za pronalaženje posla izuzetno loša i da svoje školovanje planiraju da nastave u nekom drugom gradu.

U Medvedji tipendije su dobili učenici koji su u toku prošle godine imali prosek ocena  od 3,75 do pet.

Bursa për gjashtëdhjetë nxënës të shkollës së mesme në Medvegjë

PUBLIKUAR NGA JUGPRESS 21 DHJETOR, 2020

MEDVEGJË

Gjashtëdhjetë nxënës të shkollës së mesme nga territori i komunës së Medvegjës morën bursa nga fondet e Trupit Koordinues për komunat Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë.

Në mesin e përfituesve ishin edhe  gjashtë nxënës nga komuniteti shqiptar i kësaj komune. Në konkursin e shpallur më parë, kriteret për përfitimin e kësaj burse përkonin me statusin social, suksesin, por edhe nëse nxënësi nuk kishte njërin apo të dy prindërit.

Kushti për marrjen e bursës ishte vendbanimi në territorin e komunës së Medvegjës, por jo edhe vendi i frekuentimit të shkollimit.

Bursa është paraparë të ndahet vetëm për katër muaj, nga shtatori deri në dhjetor.

Se a do të vazhdohet me pagesën e tyre edhe në vitin 2021 varet nëse do të sigurohen fonde në buxhetin e Trupit Koordinues për komunat Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, të planifikuara për këtë destinim, tha Zoran Stankoviq, kryetari i këtij organi qeveritar të Serbisë, i cili ishte formuar njëzet vite më parë për të punuar në mënyrë aktive në këto tri komuna.

Përkundër faktit se ata ende nuk e dinë nëse do të vazhdojnë të marrin këto bursa të paktën deri në fund të këtij viti shkollor, nxënësit përfitues u shprehën shumë të lumtur.

Ata thonë se ato 6,000 dinarë në muaj, sa është shuma e bursës, do të thotë shumë për lehtësimin e buxhetit të familjeve të tyre dhe do të jetë një ndihmë e madhe për prindërit.

Ata gjithashtu na tregojnë se situata ekonomike në Medvegjë është shumë e rëndë, dhe gjasat për të gjetur një punë janë jashtëzakonisht të pakëta dhe se ata planifikojnë të vazhdojnë shkollimin në një qytet tjetër.

Në Medvegjë, bursat iu ndanë nxënësve që vitin e kaluar kishin një notë mesatare nga 3.75 deri në pesë

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare