Stihovi i cveće za Branka

NIŠ

Đaci Osnovne škole „Branko Miljković“ u Nišu, članovi Književnog kluba “Vatra i život”, sa direktorkom Tijanom Ranđelović i bibliotekarkom Draganom Glavašević, položili su cveće i kazivali stihove ispred njegove biste kraj Narodnog pozorišta čuvajući sećanje na pesnika koji je proslavio grad. Okupili su se ispred platoa Narodnog pozorišta povodom 62 godine od njegove smrti kako su to prethodnih godina činili i pesnikovi školski drugovi i prijatelji. Njihovu tradiciju sada nastavljaju nove generacije koje kazivanjem njegovih stihova i negovanjem poezije ne dozvoljavaju da Branko Miljković bude zaboravljen. I ovog 12.februara na dan kada je Branko Miljković nastradao učenici  su recitovanjem i polaganjem cveća na spomen bistu odali počast princu poezije.

      Posle polaganja cveća učenici su posetili Spomen sobu Miljković – Sremac gde su izveli recital pod nazivom “Kap mastila” potvrđujući Miljkovićeve reči “Sreća je u tome što pesma nadvisi svog tvorca”.

      „Ljubav prema Branku jača od hladnoće. Ni sneg ih nije sprečio da odaju počast pesniku čije ime nosi njihova škola. Učenici druhog i četvrtog razreda, članovi Književnog kluba “Vatra i život” spomen sobu Branka Miljkovića ispunili su vedrinom svojih osmeha i poezijom koju su kazivali, svoju ali i pesme Branka Miljkovića. Zahvaljujući đacima škole koja nosi Brankovo ime njegovi stihovi i dalje žive. Oni su nas sve podsetili  koliko je važno da se sećamo ljudi koji su stvarali u ovom gradu i koji su se ovde rodili. Sećanje na Branka Miljkovića je sećanje  na najznačajnijeg niškog, ali i jednog od najznačajnijih pesnika u čitavoj Srbiji“, kaže Dragana Glavašević i dodaje:  ” Sa njima, i posle Branka živi Branko”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare