Stigla pomoć za borca sa Košara i njegovu majku

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posetila je Bojana Jovančića, ratnog vojnog veterana, koji živi u centru Niša sa bolesnom majkom u teškim uslovima i tom prilikom najavila da će Grad učiniti sve da pomogne da ova porodica dobije potrebnu pomoć i bolje uslove za život.

Sotirovski je prilikom posete rekla da je uz pomoć donatora obezbeđen nameštaj koji je prema Bojanovim rečima bio najpotrebniji, a biće mu dostavljena i neophodna obuća i odeća, te da će u rešavanje višegodišnjog problema sa strujom koji ova porodica ima biti uključene sve nadležne ustanove i institucije.

                                   „ Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ dodelio je Bojanu jednokratnu novčanu pomoć, a njegova majka, inače onkološki pacijent prihvatila je naš predlog da bude u Prihvatilištu za odrasle i stare osobe, s obzirom na to da joj je neophodan smeštaj i posebna pomoć naročito tokom zime. Hvala komšijama, Udruženju ratnih vojnih invalida, hvala svima koji su iskazali želju da pomognu. Naša je dužnost da pomognemo svima kojima je pomoć najpotrebnija, naročito onima koji su u ratu branili našu zemlju. U ovakvim situacijama je važno da pokažemo zajedništvo i solidarnost“, istakla je Sotirovski.

                                   Bojan je tokom NATO agresije na našu zemlju bio pripadnik vojske raspoređen na Kosovu i Metohiji, nakon čega se razboleo i izgubio sposobnost za rad. On je zahvalio gradonačelnici koja ga je posetila sa timom saradnika rekavši da mu je drago da ga se neko setio i što pokušava da reši njegove probleme.

                                   „ Nadam se da je ovo početak kraja mojih muka i da ću posle života u mraku biti rešeni svi problemi i da ću dobiti ponovo struju, kao i da će majci biti bolje. Hvala gradonačelnici što je došla sa svojim timom i pokrenula rešavanje problema. Hvala mojim saborcima i svim ljudima koji su tokom praznika došli da me vide, to mi mnogo znači i nadam se najboljem“, rekao je Bojan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare