Stigla opet tužba direktora Milenijum tima za “duševni bol” protiv glavne i odgovorne urednice JUGpressa

LESKOVAC

Na adresu glavne i odgovorne urednice Regionalne informativne agencije JUGpress stigla je nova tužba za duševni bol direktora Milenijum tima Ivana Bošnjaka i Stojana Vujko.

Tužba je poptuno ista kao ona koju je Stojanović već preuzela u Višem sudu u Beogradu, nosti isti broj i odnosi se na izveštaj sa konferencije za novinare Narodne stranke u Vranjskoj Banji vezane za kupovinu tamošnjeg hotela.

I ovde Bošnjak i Vujko traže nadoknadu od dva miliona dinara .

Tužba je poslata 29. jula i praktično pokazuje da je saopštenje od 19. jula , u kome je Milenijum tim tvrdio da će smanjiti odštetni zahtev na 100 evra po tužbi, običan spin, ili što bi se narodski reklo , lažovka.

Ključno je pitanje zašto je potpuno istovetna tužba poslata i da li je to, zapravo, klasično zaplašivanje redakcije JUGpressa i glavne i odgovorne urednice.

I ko plaši, Bošnjak i Vujko ili Viši sud u Beogradu?

Privatna beogradska kompanija Milenijum tim već je tužila Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije , koji je osnivač Regionalne informativne agencije JUGpress, i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović bukvalno samo zato što su radili svoj posao, objavili su izveštaje sa press konferencija Narodne stranke u Leskovcu i Vranjskoj Banji.

Zanimljivo je da su sa press konferencije Narodne stranke u Leskovcu izveštavali skoro svi lokalni mediji u ovom gradu ali je tužen samo JUGpress.

Ova kompanija traži odštetu od ukupno 200.000 evra za ove dve tužbe a zanimljivo je da nisu poslali nikav demantij pre toga, kao što to predvidja Zakon o javnom informisanju.

Nakon toga Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije , osnivača JUGpresa. i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović tužila su i dvojica direktora , Ivan Bošnjak i Stojan Vujko, za “duševni bol ” zbog izveštaja sa press konferencije u Vranjskoj Banji, sa zahtevom za naplatu za taj bolj do dva miliona dinara.

MIlenijum tim je tužio , sem JUGpressa, i portal Info Vranjske , Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs. Ne davimo Beograd i portal Srbin info

Millennium Team smanjuje odštetni zahtev, kažu da su “tužbe protiv medija samo za dokazivanje nevinosti”

Prati
Obavesti me o
guest
4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zažuljenko
Zažuljenko
10 meseca pre

Zanimljivo je da Milenijum tim nije tužio, meni izuzetno nesimpatičnog Jeremiċa, onog koji im je direktno “izazvao duševnu bol”. Izgleda da se i u ovom slučaju potvrđuje tačnost one narodne da “vrana vrani oči ne vadi”.
Vučiċu nije ovo prvi put, pamte ga iz devedetih kao ministra informisanja źeljnog novinarske krvi i odmazde prema svakom ko ne misli kao Sloba ili Šešelj. Jednom radikal, uvek radikal. Jer radikal je proračunata i podmukla uštva koja razmišlja ovako : “Jeremiċ ċe moźda biti vlast, istog smo zanimanja – političari, bolje da opalim po slabijima, po medijima. “

Ne
Ne
10 meseca pre

Podrška Jugpressu .Ne mogu Vam ništa ,sem da Vas nerviraju.Razmislite o kontra tužbi .

Pertackibot
Pertackibot
10 meseca pre

Očigledno je da, SNS fabrika za izvlačenje para. pod imenom Milenijum tim, perverzno uživa u maltretiranju građana Srbije na koje interesna grupacija SNS samo pokaže prstom
a njihovi lešinari advokati izvršavaju naredjenja i ponovo šalju istu tužbu.
Pomirimo se sa time da je u Srbiji na delu dikatura, a svi slobodoumni ljudi trebali bi da shvate da im je jedna od životnih obaveza i borba protiv ove i mogućih budućih samodržja jednog ćoveka. Ovo neka nam bude škola da ne smemo više nikada dozvoliti da Srbija padne u ruke jednog čoveka, bolesnog ili zdravog,zlog ili dobrog, jer diktat je diktat, maod koga dolazio.
Podrška LJilji i celoj redakciji.
Neće im proći.

Bojan Pesic BP BAT
Bojan Pesic BP BAT
10 meseca pre

Svi Srbi na ovom svetu treba da tuze celu vladu i celokupnu vlast ove zemlje zbog totalnog ponizavanja,laganja, itd svog naroda,a ove sto sad tuze samo na goli otok