Stevan Živković pušten iz pritvora

NIŠ

 

Šef Kancelarije za mlade Niš Stevan Živković, nakon 20 dana provedenih iza rešetaka pušten je iz pritvora –   kažu u Višem sudu,  Živković se sumnjiči za pranje para i zloupotrebu službenog položaja.

Na slobodu su pušteni i Danilo Zogović i Dušan Stajić, koji su navodno učestvovali sa Živkovićem u malverzacijama čija je vrednost 1,8 miliona dinara.

Pošto su svedoci ispitani,  Živković, Zogović i Stajić ne mogu da utiču na njihov iskaz, odlučeno je da im se pritvor ukine. Prestali su razlozi zbog kojih je pritvor bio određen – navode u Višem sudu.

Odluka o ukidanju pritvora doneta je 27. septembra.

Stevan Živković je uhapšen 6. Septembra zbog toga što je kao član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala Naisus fest 2018 izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju “Naisus saund” na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem.

Ponuda ovog udruženja zasnivala se, kako piše u saopštenju, na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, a zatim su svi zajednički preko različitih računa izvukli oko 1,8 miliona dinara para Nišlija, koje je Grad uplatio “Naisus saundu”.

Živkoviću, Zogoviću i Stajiću određen je pritvor do 30 dana.

Stevan Živkovića je direktora Kancelarije za mlade od aprila 2016. Vodio je omladinu naprednjaka u Nišu, bio je i član Saveta za mlade Skupštine grada Niša, kao i sportista godine Niša 2012. godine

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare