STEFANOVIĆEVA LIGA NAPUNILA SKUPŠTINSKU SALU

LESKOVAC

 

Udruženja građana Liga za Leskovac održalo je redovnu sednicu skupštine kojom je, pred punom opštinskom skupštinskom salom, predsedavao zakonski zastupnik Živojin Stefanović.

 

Poništena je ranija odluka o imenovanju članova Izvršnog odbora i izabran novi koji broji pet članova, kao i tročlani Nadzorni odbor.

Odlučeno je i da se aktivnosti Foruma žena i Organizacije mladih nastave i formirani timovi koji će ih organizovati i voditi.

Svetomir Milenković je izabran za koordinatora za komunikaciju sa mesnim odborima.

Živojin Stefanović je dobio poverenje da i dalje vodi Ligu kao predsednik i najavio skoro održavanje nove skupštine koja će doneti odluku o prerastanju Lige u političku organizaciju. „Danas je, na žalost, sve postalo politika. I oranje njive i branje višnji je postalo politika. Kad je već tako, da biste mogli da donosite neke odluke, da utičete na  sredinu, na selo, na mesnu zajednicu u kojoj živite, onda moramo da napravimo program za svaku MZ šta bismo tražili od sadašnje vlasti ili od buduće u kojoj ćete učestvovati. Siguran sam da možete ili možemo ostvariti cenzus i zato moramo ovakvu političku odluku da donesemo i da je se pridržavamo.“

Stefanović je zamolio članove da se ne osvrću i ne nasedaju na, kako je sam rekao, rekla-kazala. Te svađe ništa ne donose, a naša Liga je opšte poznata u Srbiji, sve više ljudi se učlanjuje, čak imamo u članstvu i pet Beograđana.

Komentarišući dalje događaje vezane za deo članstva Lige za Leskovac okupljene oko Gorana Stojanovića i njihove postupke, Stefanović je rekao „mi smo trenutno udruženje građana, ne politička organizacija. Zalažemo se da naše ciljeve i program ostvarimo saradnjom sa svim političkim činiocima, institucijama i organima vlasti i da radimo za dobrobit svih nas i svih građana ovog grada. Neko je hteo da ispred Lige, ispred svih nas i vas stavi sebe, svoje prijatelje i svoju porodicu. Sa time se nisam mogao složiti. Pogotovo što jedna takva odluka, hoćemo li biti vlast ili opozicija, mora biti donešena na skupštini.“

 

Stefanović ne očekuje da će se po tom pitanju više bilo šta dešavati. „Treba poštovati zakon o udruženjima građana i statut koji smo doneli. Tu vrlo jasno stoji da skupštinu čine svi članovi” S moje strane su svi članovi pozvani na sednicu skupštine, poslao sam pozive, a uputio sam poziv i preko medija. Jedine legitimne odluke su ove današnje, kao i one sa skupštine održane 14. marta”, rekao je Stefanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare