Stefanović : Leskovac siguran grad

LESKOVAC

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Leskovac siguran grad, da postoji pad opšteg kriminaliteta i da je stepen rasvetljenosti krivičnih dela 70 odsto i da se povećava iz godine u godinu.

Stefanović je dodao da zbog dobrih rezultata i rada policije, građani u Leskovcu i ostalim opštinama koje pokriva ova Policijska uprava mogu da se osećaju sigurno i bezbedno.

 

„Trend bezbednosti se održava i povećava, nemamo izvršenje najvećih krivičnih dela ili  ih imamo u najmanjoj mogućoj meri“, rekao je Stefanović.

stefanovic-2 stefanovi-1 stefanovic-3

On je rekao da tokom akcije “Leskovac siguran grad“ policijski službenici, u kampanji od vrata do vrata, u direktnoj komunikaciji sa građanima, promovisali su aktivnosti koje sprovode u borbi i prevenciji nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, kao i svih ponašanja maloletnika koja kasnije mogu da stvore tip ličnosti koji će biti sklon kriminalu.

 

Ministar policije je  istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i zahvalio se opštini Leskovac na pomoći koju je dobila policija.

„Pušten je u rad video nadzor koji pokriva centar grada, a u planu je da se u narednoj godini uvežu i školska dvorišta i sve druge bitne tačke sa policijskom stanicom, kao što je već urađeno u slučaju sigurne kuće“, rekao je Stefanović.

 

Stefanović je govorio I o akciji „Policija u zajednici “, koja je danas organizovana ispred Leskovačkog kulturnog centra  za koju je rekao da pokazuje da je policija tu zbog svog naroda i da ova akcija ima za cilj približavanje policije građanima.

stefanovic-4 stefanovic-5 stefanovic-8 stefanovic-9

„Organizovali smo druženje policije sa građanima, koji će biti u prilici da se upoznaju sa radom organizacionih jedinica i da vide deo opreme i tehnike. Želimo da poručimo deci da kada vide policajca na ulici mogu da potrče prema njemu, jer je policija izvor bezbednosti i sigurnosti i da ukoliko imaju problem uvek mogu da se obrate policijskim službenicima“, rekao je Stefanović.

 

Stefanović je najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednom periodu raditi na boljem opremanju policije i da će kroz obuke i edukacije učiniti da policajci budu spremniji da reše sve zadatke koje pred njih postavi država.

stefanovic-10

Tokom posete Policijskoj upravi Leskovac, Stefanovića je sa njenim radom upoznao načelnik Tomislav Ilić.

On je danas razgovarao I sa gradjanima .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare